Gouda moet elk duel honderd procent zijn

gouda • De nieuwe Gouda-trainer Tim den Haan kreeg als opdracht te bouwen met een jong team. De gemiddelde leeftijd van Gouda is zo’n 20/21 jaar hoewel er nu ook wel meer ervaren spelers zijn bijgekomen. Het werd een hele toer voor den haan en zijn mannen.

De competitiestart was beroerd, dat mag gerust worden gesteld. Van de eerste zes wedstrijden werden er maar liefst vijf verloren. Den Haan zegt dat dit voor een groot deel te wijten is aan een onervaren team, veel blessures en ook de coronacrisis heeft invloed gehad.

Optimisme

Het optimisme nadat Gouda recent twee achtereenvolgende overwinningen behaalde werd afgelopen zaterdag weer de grond ingeboord toen van concurrent Lugdunum met 4-0 werd verloren. Een kansloze missie met gevolgen. Tim den Haan: "We trainen op dinsdag en donderdag en op donderdag merkte ik dat mijn spelers niet helemaal op scherp stonden. Dat bleek jammer genoeg afgelopen zaterdag inderdaad zo te zijn. We zijn in die wedstrijd niet honderd procent geweest."

Cruciaal duel

"De komende wedstrijd tegen Be Fair van aanstaande zaterdag is weer een cruciaal duel. Daarom is het belangrijk dat we deze donderdag goed trainen”. Den Haan ziet Lugdunum, Blauw Zwart en Sporting Leiden als concurrenten, maar zegt dat Gouda moet uitgaan van de eigen kracht. Hij is er honderd procent van overtuigd dat de nacompetitie wordt ontlopen. "Maar eerst zaterdag Be Fair”, aldus de Rotterdamse trainer wiens contract onlangs is verlengd en die dus nog wel een poosje met zijn groep vooruit kan.