Voetballers maken zich op voor finale

gouda • Voor de voetbalamateurs breken spannende tijden aan. De competitie zit in de eindfase en de komende weken zullen beslissend zijn. Kan de vlag in top voor een kampioenschap en promotie of vloeien er degradatietranen? Een derde mogelijkheid is natuurlijk gewoon handhaving. Kortom, de spanning stijgt en Gerrit Schinkel was benieuwd hoe de trainers van de Goudse voetbalverenigingen deze weken beleven. Hij maakte een rondje langs de velden.

De doelstelling van hoofdklasser Jodan Boys was aan het begin van het seizoen 2021 - 2022 om zo lang mogelijk aan de top mee te draaien en wellicht een periodetitel mee te pakken. Een gezonde ambitie. En wat zou een zichzelf respecterende club zijn zónder? "We begonnen goed, maar na de winterstop kwam de klad er in", aldus trainer Leen van Steensel, die volgend seizoen hoofdtrainer wordt van derde divisionist Barendrecht. Een van de redenen dat het wat minder ging is volgens hem het aantal blessures waar hij mee te maken kreeg. Dat is natuurlijk voor elke trainer een probleem. Daarnaast werd volgens Van Steensel ook de groepsdynamiek wat minder.

Eind seizoen weg

"En het feit dat ik aan het eind van het seizoen ga stoppen heeft wellicht ook meegespeeld", geeft hij nog een reden aan voor de stroeve prestaties. "Jodan Boys staat momenteel op de tiende plaats. We moeten niet denken aan de derde periodetitel, maar we moeten helaas naar onder kijken. Uitgangspunt is nu om ons zo snel mogelijk veilig te spelen zodat we geen promotie/degradatiewedstrijden hoeven te spelen”. Al met al is het volgens Van Steensel een teleurstellend seizoen geworden. "Maar we gaan het zeker redden. Ik wil absoluut met opgeheven hoofd bij de Jodan Boys als hoofdklasser afscheid nemen."