vrijdag 6 mei

Toneel: Glad IJs
Glad IJs Glad IJs is een eenakter over de zogenaamde kern der dingen. Je volgt het gesprek tussen een psychiater en haar cliënte. Denk je. Gaandeweg blijkt niets te zijn wat het lijkt. Je wordt meegenomen om vanuit een totaal ander perspectief naar de wereld der dingen, naar het leven te kijken dan je gewend bent. Dat andere kijken ligt zover buiten ons gewone, geconditioneerde denken dat het voelt alsof je je op glad ijs begeeft. Maar als je het aandurft.....dan krijg je inzicht in de kern der dingen. Spel: Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling Regie: Hein van Beem.

zondag 8 mei

Moederdagconcert
Op zondag 8 mei 2022 om 15:15u in Sociëteit de Réunie worden alle moeders in het zonnetje gezet met speciale aandacht voor de moeders die in oorlog verkeren. Maiko Inoué(piano), Johannnes Burghoff(cello) en Olivier Piguet(viool) zullen op authentieke wijze alle harten verwarmen met hoogtepunten uit de romantische klassieke muziek. Afsluitend interpreteren zij Pablo Pascal’s El Cant dels Ocells en brengen daarmee een hommage aan moeders in deze bizarre tijd. Het concert start met het optreden van de talentvolle uit Oekraïne gevluchte meisjes Sofiia (13) en Anastasiia (19).

zaterdag 14 mei

rommelmarkt
rommelmarkt in Gouderak. Van 8 tot 15 uur allerhande spullen waaronder, boeken, speelgoed, curiosa, elektra, meubelen, gereedschap. Er is ook van alles lekkers te eten en er zijn diverse activiteiten. ga dus gezellig langs en geniet.

Koor en samenzangavond
De zangvereniging Sursum Corda organiseert een koor en samenzangavond in de kerk van de gemeente: Nieuwe Gouwe O.Z. 2b , op zaterdag 14 mei. De avond begint om 19:30. De deur staat open voor iedereen vanaf 19:00. De toegang is gratis (wel is er een deurcollecte bij de uitgang voor de onkosten van de avond).

Alles Moet Weg
GordijnOpzij speelt een theatervoorstelling over de zoon en de vader. De vader is dood en de zoon ruimt zijn winkel op en wordt gefronteerd met hoe de vader een stempel op zijn leven heeft gedrukt. En wie is die vrouw eigenlijk? Kaarten: www.kleintheaterzwaan.nl

dinsdag 17 mei

StoryTrail stadswandeling Gouda
Op zondag 17 april komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Gouda voor de eerste StoryTrail stadswandeling van dit jaar. Verteller Brot van Gromme neemt je mee op een anderhalf uur durende tocht vol sagen, legenden en sterke verhalen. De StoryTrail stadswandeling is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. In het prachtige decor van de oude binnenstad brengt verteller Brot de helden en schurken uit de stadsgeschiedenis tot leven. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gouda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-337WPT en betaal slechts € 15,50 per persoon (kind: € 9,79).

zaterdag 21 mei

Bevrijdingsconcert 77 jaar Vrijheid
Muziekvereniging Concordia organiseert samen met koor Vita Nova een bevrijdingsconcert voor 77 jaar vrijheid. Het harmonieorkest en leerlingenorkest voeren onder meer muziek van Vera Lynn uit. Het belooft een afwisselende avond te worden. De avond vindt plaats in de Hervormde kerk in Haastrecht. De toegang is gratis. Er zal een fooienpot bij de uitgang staan. Een vrijwillige bijdrage wordt door Muziekvereniging Concordia zeer op prijs gesteld.