Werken aan weerbare kinderen

gouda • Hoe weerbaar is jouw zoon of dochter? Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda organiseert de workshop Weerbaar Opvoeden voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Wat kun je als ouder doen om de weerbaarheid van je kind te vergroten? Hoe doen andere ouders dit? En wat hebben zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en weerbaarheid met elkaar te maken? Tijdens deze workshop krijg je informatie en tips over hoe je de weerbaarheid van je kind kan vergroten. Je ontmoet andere ouders en leert ook van hen hoe zij met verschillende situaties in het leven van hun kind omgaan. De workshop Weerbaar opvoeden vindt plaats op woensdag 18 mei van 09.00 tot 11.45 uur in Ontmoetingscentrum De Walvis, Walvisstraat 1 in Gouda. Deelname bedraagt 5 euro.

q  www.cjgcursus.nl


Wie is die vrouw van pa nou eigenlijk?

gouda • GordijnOpzij speelt op 14 mei een theatervoorstelling over de zoon en de vader. De vader is dood en de zoon ruimt zijn winkel op en wordt geconfronteerd met hoe de vader een stempel op zijn leven heeft gedrukt. En wie is die vrouw eigenlijk? Een voorstelling over hoe het gezin niet altijd de veilige plek is of het zou moeten zijn.

q  www.kleintheaterzwaan.nl


De brommer moet WA verzekerd zijn

gouda • Centraal Beheer berekent dat in Nederland zo'n honderdduizend brommers rondrijden zonder WA verzekering. Dat kan een forse boete opleveren. Maar bovenal kan het flinke financiële consequenties hebben bij schade of diefstal. Bart Boere, senior manager Schade Particulieren bij Centraal Beheer. "Als je met je bromfiets rijdt, dan is een WA-verzekering verplicht, vanwege de schade die je kan veroorzaken bij een ander."