Gouwestad: PurpleGreen LoveMachine blues

gouda • Geïnspireerd door psychedelische bluesrock van onder anderen Jimi Hendrix, heeft het Goudse trio PurpleGreen LoveMachine een geheel eigen, deels instrumentale setlist opgebouwd.

Daarmee zijn ze onder meer te horen geweest tijdens Huiskamer van de Stad 2019. Met een eerste plaat in de planning laat de band op vrijdag 29 april opnieuw van zich horen. Of dat zo spectaculair wordt als optredens van Hendrix is niet te hopen. Eén van zijn legendarische gewoontes was het in de fik steken van zijn gitaren op het podium. In 1967 toerde Hendrix door Groot Brittannië. Samen met zijn manager bedacht hij een nieuwe manier om volledige aandacht van het publiek en de pers te krijgen. Dit deed hij door na het nummer 'Fire' letterlijk met vuur te spelen. Dat moest PurpleGreen LoveMachine dus maar niet doen.

Bassist

Tussen 19.00 en 20.00 uur staan ze live in het Gouwestad Radio muziekprogramma Going Underground. Daarna terug te luisteren via de Gouwestad Mixcloud. Overigens is de band op zoek naar een bassist. "Wij zoeken per direct een enthousiaste bassist die mee wil werken om deze band de vetste band van Nederland te maken. We spelen eigen werk en treden vaak op."

q  www.muzikantenbank.app