Wethouder Thierry van Vugt met Willem van den Broek.
Wethouder Thierry van Vugt met Willem van den Broek. Foto: Jan van den Berg

Alhattab schittert in Garenspinnerij

gouda • Het Cultuurhuis Garenspinnerij beleefde op 20 april een bijzondere avond.

Nadat directeur Willem van den Broek gisteravond zijn afscheid vierde met familie, vrienden en collega's, vervulde hij die avond zijn allerlaatste taak: samen met wethouder Thierry van Vugt opende hij de prachtige expositie van Nizar Alhattab.

Nizar heeft een Goudse Icoon gemaakt, die een van de mooiste plekken in Gouda heeft gekregen als vaste plek: op de ster voor het Stadhuis op de Markt. Hij is in 2019 gevlucht vanuit Syrië en zal de helft van zijn opbrengst doneren aan de vluchtelingen uit Oekraïne, omdat hij als geen ander weet hoe het is om alles achter te moeten laten. Nizar is als vluchteling uit Syrië naar Gouda gekomen. Met zeer beperkte mogelijkheden probeert hij zijn status als kunstenaar weer op te pakken. In Syrië was hij professor aan een van de belangrijke kunstscholen en exposeerde hij in toonaangevende musea.

Voor De Goudse Iconen heeft hij een geweldig beeld beschilderd. Deze opening is een week na de openingsmanifestatie waar het beeld van Nizar ook deel uitmaakt. Dit kan er hopelijk voor zorgen dat we hem goed in de schijnwerpers kunnen zetten. De expositie is te bewonderen tot 28 mei van maandag tot en met zaterdag tijdens openingstijden van de Garenspinnerij.