Het muzikaal avontuur is begonnen
Het muzikaal avontuur is begonnen Foto: jan van den Berg

Het muzikaal avontuur is begonnen

gouda • Na maanden van serieuze voorbereiding ging de muzikale toer langs de Goudse zorgcentra door het Gouds muzikaal theater aan huis afgelopen week van start.

Zorgcentrum De Hanepraij had de primeur en het werd een feest van herkenning. De ouderen die konden zingen, zongen uit volle borst mee. Het muziekprogramma voor de jeugd van toen is een initiatief van Joop en Marijke de Jong en Danielle Poot in het kader van Gouda 750 jaar. Het muziekprogramma, met liedjes van vroeger, en van Gouda, is opgeleukt door foto's van Gouda. Danielle en Joop verkleden zich ieder tussen de liedjes door, dus werd het een energieke muziekvoorstelling van twee maal drie kwartier, die maar liefst vijftien keer gespeeld wordt in zorgcentra en buurtcentra. en zonnebloem en ouderenwoongroepen. "Deze mensen hebben meegeholpen aan de opbouw van Gouda, maar zij kunnen niet mee genieten van de festiviteiten rond Gouda 750 omdat ze niet mobiel zijn of in een zorgcentrum verblijven", vertelde Marijke vorig jaar in de serie Bankhangen met Peters. Inmiddels loopt de voorstelling als een geoliede machine, ondanks de soms lastige verkleedpartijen.

Vanaf nu tot september toert het muziektheater aan huis langs de Goudse zorgcentra. Kijk voor locaties en data op de website

q www.gouda750jaar.nl