Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling op Glad IJs.
Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling op Glad IJs. Foto: pr

'Glad IJs' zoekt naar de kern der dingen

gouda • Iedereen heeft wel eens een probleem op te lossen. Dat kan best lastig zijn. Zeker als je niet exact weet wat een probleem is...

De eenakter Glad IJs – vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei in Kleintheater Zwaan, is een eenakter over de zogenaamde kern der dingen. De toeschouwers volgen een gesprek tussen een psychiater en haar cliënte. Denken ze. Gaandeweg blijkt niets te zijn wat het lijkt. De kijker wordt meegenomen om vanuit een totaal ander perspectief naar de wereld der dingen, naar het leven te kijken dan hij of zij altijd gewend is geweest.

Onrust in de wereld

Dat andere kijken ligt zover buiten ons gewone, geconditioneerde denken dat het voelt alsof je je op glad ijs begeeft. Maar als je het aandurft, dan krijg je inzicht in de kern der dingen. Je krijgt inzicht in de werkelijke oorzaak van dat wat wij als problemen ervaren in ons leven. Je zult een verrassende avond hebben. Met name in deze tijd met alle onrust in de wereld is Glad IJs meer dan de moeite waard. Na afloop is er in de foyer een nagesprek met de acteurs over het stuk en hoe dit zich verhoudt tot de waan van de dag. Glad IJs is geschreven door Jhanna Houweling en wordt gespeeld door Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling.

q  www.jhannahouweling.nl