donderdag 28 april

Computer vragenuurtje
Op het “Computer vragenuurtje” kunt u – elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur - terecht voor al uw vragen over uw computer, laptop, tablet en/of smartphone, in de Rotonde, Zuidhoef 138 (2 minuten vanaf het winkelcentrum Bloemendaal) te Gouda. Voor verdere informatie kan u contact opnemen met Simon de Vries, tel: 0182 – 510 519.

vrijdag 29 april

Voorstelling ‘Overleven is Herinneren’
De angst, die een oorlog brengt is inmiddels voorstelbaar. De bereidheid voor verzet een ander verhaal en toch zie je vanuit compassie voor een ander een strijdvaardigheid ontstaan in Oekraïne. Wij vertellen de onbekend gebleven verhalen van Nederlandse vrouwen in WOII, die vanuit mededogen en plicht een voortouw namen om mensen in veiligheid te brengen. Velen werden verraden en belandde in Kamp Vught. Vrouwen gaan door, vrouwen geven niet op, vrouwen zorgen voor elkaar, overleven samen. Deze vrouwen geven wij een gezicht. Daarom vertellen wij de moedige verhalen van hun verzetsrol, de treinreis in veewagons en de tewerkstellingen. 652 vrouwen overleefden samen eervol en met moedig verzet 3 concentratiekampen met een lach en een traan.

zaterdag 30 april

Instapwandeling Joden in Gouda
Op zaterdag 30 april organiseert het Goudse Gidsen Gilde een instapwandeling over Joden in Gouda. In 1737 werden de eerste Joden poorter van de stad. In de Franse tijd kregen zij burgerrechten. Aan de Turfmarkt kwam er in 1827 een nieuwe synagoge en tot 1870 hadden zij hun eigen lagere school. Er waren in verhouding veel Joodse winkels en vrijwel iedere oudere Gouwenaar, geboren voor 1935 heeft nog wel herinneringen aan de Joden in Gouda. Tijdens deze wandeing lopen wij langs gebouwen, huizen en monumenten, die verwijzen naar de Joodse tijd. Maximaal 20 personen Kosten: € 4,- p.p. bij voorinschrijving via www.goudsegidsengilde.nl of € 5,- op de dag zelf bij de VVV. Start: 14:00 uur bij de Waag op de Markt.

maandag 2 mei

Spirituele lezing over Aura’s
Spirituele lezing over Aura's Gouda - Maandagavond 2 mei 19.45 uur geeft paragnost Ron Malestein uit Gouda een lezing over Aura’s en bijzonderheden. Aan de hand van aura afbeeldingen (foto’s). Met leuke zaal oefeningen. Opgave verplicht! (kleine ruimte). Gratis / pay what you want! Opgave is voor deze avond verplicht! Vanwege de kleine ruimte. Meer info staat op de website www.paranormaalbewust.nl. Bellen kan ook: 06 40791011.

zaterdag 14 mei

Alles Moet Weg
GordijnOpzij speelt een theatervoorstelling over de zoon en de vader. De vader is dood en de zoon ruimt zijn winkel op en wordt geconfronteerd met hoe de vader een stempel op zijn leven heeft gedrukt. Een voorstelling over hoe het gezin niet altijd de veilige plek is of het zou moeten zijn. Kaarten: www.kleintheaterzwaan.nl