Bij de Startbaan zijn ze klaar voor de toekomst.
Bij de Startbaan zijn ze klaar voor de toekomst. Foto: De Startbaan

De Startbaan: iedereen een kans

gouda • SO en VSO de Ark heet voortaan De Startbaan. De leerlingen hebben vol trots de nieuwe naam van hun school onthuld.

Het speciaal onderwijs op De Startbaan richt zich op kinderen van 4-12 jaar oud. De Startbaan staat voor de start van het leerpad en de groei die de leerlingen zullen doormaken. De leerlingen leren ontdekken wie ze zijn, wat bij ze past en wat ze kunnen en willen. De leerlingen worden voorbereid om maximaal te kunnen presteren in de volgende fase van hun ontwikkeling. Dat kan zijn de volgende dag, het volgende leerjaar, het voortgezet (speciaal) onderwijs en uiteindelijk de uitstroom de maatschappij in.

De Startbaan praktijkcollege leidt jongeren van 12-18 jaar op voor deelname aan de maatschappij. De leerlingen leren hoe ze uiteindelijk kunnen functioneren als burger van de samenleving, toekomstig medewerker van een bedrijf of als deelnemer aan een vorm van dagbesteding. De ambitie van De Startbaan is dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en dat leerlingen hun omgeving verbazen met hun persoonlijkheid, onbevangenheid en talent.

De school verhuist in mei naar een nieuw gebouw aan de Clematislaan. Samen met gespecialiseerd kinderdagcentrum Bloemendaal van Gemiva vormt de Startbaan hier een prachtig nieuw centrum voor zorg en onderwijs aan kinderen en jongeren met een beperking.