Liesbeth Sikken in het Winkeltje Buiten.
Liesbeth Sikken in het Winkeltje Buiten. Foto: PR

Winkeltje Buiten straalt als vanouds

gouda • Er zijn van die winkeltjes en plekken waar je als inwoner van Gouda eigenlijk niet goed buiten kunt. Het Winkeltje Buiten is zo'n plek. Elke laatste zaterdag van de maand is heel Gouda er welkom. En... het straalt als vanouds.

Waar zie je dat nog. Een winkel die eigenlijk niet echt een winkel is, maar meer een plek waar je je laat inspireren. ga maar eens kijken op de Mercatorsingel 10, want daar bruist het zaterdag 30 april van de gezelligheid en creativiteit. Ze zijn er na een periode van rust weer helemaal klaar voor.

Spinnenwiel

De plutasjes wapperen in de boom, er staan melkpakkenpoefjes, er zijn grote en kleine schilderijtjes, er is prachtig brei- en haakwerk van zelf gesponnen en zelf geverfde alpaca en schapenwol, gehaakte poppen zoals u ze nooit eerder zag, plantjes, kaarten, cadeau-enveloppen, kapmanteltjes, wiegepopjes, droogtrommelballen, poppenkleren en nog veel meer. Je kunt je misschien beter afvragen wat ze er niét verkopen. Alles in het Winkeltje Buiten is even uniek als origineel en duurzaam. Wat dacht u bijvoorbeeld van de HooiMeid? Dat is een ecologische stoof, die met een minimum aan gas toch zorgt dat uw eten gaar wordt. Dat klinkt waarschijnlijk als muziek in de oren. Ze praten er bij het Winkeltje Buiten graag over bij. Net als over het spinnenwiel, trouwens. Dat is er regelmatig in gebruik. Een feestje om naar die historische manier van spinnen te komen kijken. Neem daar rustig de tijd voor, niemand in het Winkeltje Buiten heeft haast.

Bezoekers zijn welkom tussen 10.30 en 16.00 uur op de zaterdagen 30 april, 28 mei, 25 juni, 30 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober en 26 november. U ontmoet er vast en zeker een of meer leden van het 'Creatief Quintet': Liesbeth, Wil, Carin, Janny of Jan.