Bijenkorf rent voor kinderen in Oekraïne

gouda • De leerlingen van basisschool De Bijenkorf gaan tijdens de Koningsspelen op 22 april in actie voor de miljoenen kinderen die wereldwijd opgroeien in oorlog.

War Child is er voor deze kinderen. Altijd en onvoorwaardelijk. En elke stap telt deze dag keihard mee.
Tijdens het overleg van de leerlingenraad kwam naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne naar voren dat de kinderen iets wilden organiseren voor kinderen in oorlogsgebieden. Hieraan werd de organisatie Warchild gekoppeld. De Bijenkorf organiseert 22 april in de ochtend een sponsorloop en in de middag zal er een markt zijn met allerlei activiteiten verzorgd door de kinderen zelf. Elke groep heeft een eigen kraam waarvoor alle kinderen iets gemaakt of gebakken hebben. Ze gaan het verkopen en de opbrengst gaat in zijn geheel naar War Child.
Het Rennen voor War Child vindt plaats als onderdeel van de Koningsspelen op het Aalberseplein. Hoe meer rondjes hoe hoger het eindbedrag voor War Child. De kinderen zijn superfanatiek in het verzamelen van donaties en het organiseren van de markt. Familie, kennissen en buren steunen de kinderen in dit initiatief. Het belooft een fantastische dag te worden dus kom gerust de actie steunen tijdens deze dag.

Doe mee

War Child biedt kinderen die opgroeien in oorlog op veilige plekken onderwijs en psychosociale hulp, zodat ze ondanks de oorlog weer kind kunnen zijn. Met muziek, spel en beweging spreekt War Child de veerkracht van kinderen aan. De kinderen bouwen aan hun vertrouwen, in elkaar en in de toekomst.

q www.bsdebijenkorf.nl