woensdag 27 april

Aubade: KoningsdagKoorZangers Gezocht
KoningsdagKoorZangers gezocht met en na de Aubade. Zangers gezocht! Op Koningsdag 27 April zingen we tijdens de Aubade Het Wilhelmus op de ster op de Markt in Gouda. Erna lopen we naar het grote podium aan de achterkant van het Stadhuis voor een feestelijke Meet & Greet van 10.00 tot 10.30 We zingen: Gouda is een stad om lief te hebben, Geef Gouda door, You'll never walk alone ea Geef je op en ontvang de oefenbanden en teksten. We gaan repeteren op 14 en 22 april in de avond in de Zangschool Anjo van Hemert aan de Van der Palmstraat 49 Erna een tompouce!! Kom lekker meezingen en geef je nu op : anjo@anjovanhemert.nl

vrijdag 29 april

Voorstelling ‘Overleven is Herinneren’, Goudse Schouwburg
De angst, die een oorlog brengt is inmiddels voorstelbaar. De bereidheid voor verzet een ander verhaal en toch zie je vanuit compassie voor een ander een strijdvaardigheid ontstaan in Oekraïne. Wij vertellen de onbekend gebleven verhalen van Nederlandse vrouwen in WOII, die vanuit mededogen en plicht een voortouw namen om mensen in veiligheid te brengen. Velen werden verraden en belandde in Kamp Vught. Vrouwen gaan door, vrouwen geven niet op, vrouwen zorgen voor elkaar, overleven samen. Deze vrouwen geven wij een gezicht. Daarom vertellen wij de moedige verhalen van hun verzetsrol, de treinreis in veewagons en de tewerkstellingen. 652 vrouwen overleefden samen eervol en met moedig verzet 3 concentratiekampen met een lach en een traan.

vrijdag 6 mei

Toneel: Glad IJs in Kleintheater Zwaan
Glad IJs Glad IJs is een eenakter over de zogenaamde kern der dingen. Je volgt het gesprek tussen een psychiater en haar cliënte. Denk je. Gaandeweg blijkt niets te zijn wat het lijkt. Je wordt meegenomen om vanuit een totaal ander perspectief naar de wereld der dingen, naar het leven te kijken dan je gewend bent. Dat andere kijken ligt zover buiten ons gewone, geconditioneerde denken dat het voelt alsof je je op glad ijs begeeft. Maar als je het aandurft.....dan krijg je inzicht in de kern der dingen. Je krijgt inzicht in de werkelijke oorzaak van dat wat wij als problemen ervaren in ons leven. Spel: Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling Regie: Hein van Beem.

zondag 15 mei

StoryTrail stadswandeling Gouda
Op zondag 17 april komt Theatergezelschap Stadsavonturen naar Gouda voor de eerste StoryTrail stadswandeling van dit jaar. Verteller Brot van Gromme neemt je mee op een anderhalf uur durende tocht vol sagen, legenden en sterke verhalen. De StoryTrail stadswandeling is een historische rondleiding en een verteltheatervoorstelling in één. In het prachtige decor van de oude binnenstad brengt verteller Brot de helden en schurken uit de stadsgeschiedenis tot leven. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/gouda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-337WPT en betaal slechts 15,50 p.p.