De Slag om de Schelde was beslissend in WO2

Bodegraven • De Slag om de Schelde is een Nederlandse oorlogsfilm uit 2020, geregisseerd door Matthijs van Heijningen jr.

Het scenario is geschreven door Paula van der Oest. Indrukwekkende film waarin een heldhaftige strijd voor vrijheid centraal staat. Deze film is op vrijdagavond 22 april vanaf 20.30 uur te zien in het Evertshuis.

d

Najaar 1944. De Slag om de Schelde is gaande. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. In de Tweede Wereldoorlog is dit een grote slag op Nederlands grondgebied geweest. Echter, de harde strijd in Zeeland en West-Brabant is relatief onbekend. Toch is de slag beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid, maar ook die van vele anderen.

‘De Slag om de Schelde' begint om 20.30 uur, tickets zijn 10 euro inclusief drankje. Het Evertshuis is te vinden aan de Julianastraat 4 in Bodegraven.

q www.evertshuis.nl