Het gaat slecht met de bij. Hij heeft hulp nodig.
Het gaat slecht met de bij. Hij heeft hulp nodig. Foto: pr

Goed voor iedereen: voer de bij bij!

gouda • Het gaat niet goed met de bijen in Nederland. Bijen hebben we hard nodig voor de bestuiving van onze fruitbomen, voedselgewassen en wilde planten. Actie!

Niemand wil het eigenlijk horen, maar de mens is voor zijn voortbestaan volkomen afhankelijk van insecten. Bijen en andere gevleugelde insecten zorgen ervoor dat onze gewassen kunnen groeien en dus dat we - letterlijk - brood op de plank kunnen brengen. Er moet dus iets gedaan worden aan de moeilijke positie van onder andere bijen. Ga zaterdagochtend 23 april naar het grasveldje tegenover Raaigras 20 en ontvang van de Goudse Tuinambassadeurs een zakje bloemenzaad om te zaaien in uw tuin of op het balkon.

Kijkdag

De Tuinambassadeurs sluiten aan bij de Kijkdag regentonnen in de water- en grassenbuurt. Daar zijn ze al langer overtuigd van de noodzaak om de natuur te helpen. "We staan daar van 11.00 tot 12.00 uur. Voor de zakjes zaad geldt: op is op. De bijen zullen er blij mee zijn. We zijn één van de vijftienhonderd bijenvoedselbanken in Nederland. In het weekend van 23 en 24 april is ook de Nationale bijentelling: telformulieren hebben we klaar liggen voor iedereen die zich voor de bijen wil inzetten. Wie er belangstelling voor heeft, kan van ons ook informatie krijgen over wilde bijen en bij-vriendelijk tuinieren. Dat is noodzakelijk en heel leuk!"

q  www.maakgoudaduurzaam.nl