Op stap met Fietsen Alle Jaren Gouda

gouda • Hebt u zin om naar buiten te gaan en van het voorjaar te genieten, maar kunt u niet fietsen? Fietsen Alle Jaren Gouda biedt de oplossing door u thuis op te halen met een riksja. Iedere Gouwenaar die zelf niet meer fietst kan een afspraak maken voor een gratis rit van ongeveer een uur. Een ritje rond de stad, een bezoek aan een plek waar u lang niet meer geweest bent. Net wat u wilt. Op de Riksja is plaats voor twee passagiers, dus u kunt ook een familielid of vriend(in) meevragen. Dan heeft u onderweg alle tijd om eens goed bij te praten, of gewoon van de omgeving te genieten. Want Gouda vanuit de riksja, dat is toch weer eens iets anders.

Vrijwilligers

Natuurlijk zijn ook bij Fietsen Alle Jaren Gouda altijd vrijwilligers welkom. Lijkt het je leuk om regelmatig rond te rijden in of rond Gouda met onze Riksja met daarin één of twee passagiers? Je bent van harte welkom als vrijwilliger en krijgt een gedegen Riksja-training van onze Riksjefs. Geïnteresseerd? Als passagier of als vrijwilliger? Aanmelden kan via 0182 584613 of via faj.gouda@gmail.com..


Meer regentonnen in de Water- en Grassenbuurt

gouda • Ons klimaat verandert. Perioden van overvloedige regenval wisselen perioden van langdurige droogte af. Dit probleem los je niet in je eentje op, maar samen kunnen we wel stapjes in de goede richting zetten. Denk aan het voorkomen van overstroming bij hevige regenval. Vervang tegels in de tuin door groene beplanting of door grind. Leg een grindbak aan het eind van de regenpijp aan. Of, vang regenwater op in een regenton en gebruik dat water in droge perioden. Het mes snijdt zo aan twee kanten: wateropvang tijdens natte perioden en gebruik van opgevangen water in droge perioden.

Kijkdag

Waar veel mensen de ontwikkelingen op zich af laten komen, zijn er ook groepen die iets doen om problemen in de toekomst te voorkomen. En ze willen die acties met zoveel mogelijk stadgenoten delen. De onafhankelijke "Regentongroep Water- en Grassenbuurt Gouda”, heeft zich verdiept in de aanschaf van regentonnen op een eenvoudige en financieel aantrekkelijke wijze. Gesproken is met de gemeente Gouda, diverse leveranciers en de Bewonersvereniging Watergras. Bewoners uit deze wijk kunnen bij aan aanschaf van een regenton gebruik maken van de subsidieregeling van de gemeente Gouda en korting krijgen van een aantal leveranciers. Een regenton kan dan bijvoorbeeld 70 euro kosten in plaats van 120. Op zaterdag 23 april van 11.00 tot 12.00 uur óf van 15.00 tot 16.00 uur organiseert de werkgroep een kijkdag. Bewoners kunnen dan informatie krijgen en een aantal tonnen bekijken op het grasveld ter hoogte van Raaigras 1. Het is ook mogelijk om een regenton even mee te nemen naar de eigen tuin om te zien of bijvoorbeeld de maat van de ton passend is. Meer weten? Mail uw vragen naar regentongouda@gmail.com.. Wie weet bent u dan heel snel zelf aan de slag...