Shrek de Musical in een Gouds jasje
Shrek de Musical in een Gouds jasje Foto:Marianka Peters

Shrek de Musical in een Gouds jasje

gouda • Na de lichtvoetige musical Footloose, de ondeugende musical Petticoat en de danssensatie Fame, laten de acteurs zich van een hele andere kant zien in Shrek de Musical.

Twee jaar lang moest de premiere vanwege corona worden uitgesteld, maar op 24. 25  en 26 juni staat Shrek de Musical dan toch op de planken van de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. De drie avondvoorstellingen en een zondagmiddagmatinee worden aangeboden door de Goudse Iris Performing Arts in samenwerking met Stichting IPA Producties uit Gouda. De musical wordt gespeeld door twee casts en een geweldig live orkest. De  presentatie  vrijdagavond in de Thuishaven in Haastrecht was een feest van herkenning. Deels waren de hoofdrollen voor dezelfde acteurs weggelegd als in de voorgaande musicalproducties, zoals Valerie van Reeuwijk (Prinses Fiona) en Joey de Boer (ezel). Geheel passend in de verrassende verhaallijn is er ook een kindercast.

Hilarisch en vertederend

Shrek de Musical brengt de geliefde personages uit de Dreamworks animatiefilm tot leven in een hilarische, spectaculaire en soms vertederende voorstelling, waarin de wereld van sprookjes op zijn kop gezet wordt. Het reusachtig groene wezen Shrek krijgt namelijk van de ene op de andere dag alle bekende sprookjesfiguren, ongewild en permanent, op bezoek in zijn moeras. Om het moeras weer terug te krijgen moet hij voor de valse heerser Lord Farquaad de mooie prinses Fiona uit een grote toren redden. Deze musical spreekt alle leeftijden aan. Onderweg komt hij de goedgehumeurde en nooit-zijn-mond-houdende Ezel tegen, waarmee hij grootse avonturen tegemoet gaat. Shrek de Musical is gebaseerd op de komische computeranimatiefilm, geproduceerd door de firma Dreamworks en gebaseerd op het gelijknamige boek van William Steig. In 2001 werd het eerste deel uitgebracht. Zoals altijd komt alles goed en leven ze nog lang en gelukkig  Of toch niet? Kom zelf maar kijken. Laat je verrassen door deze humoristische musical die, onder begeleiding van live muzikanten, wordt gespeeld. 

Wanneer?

De voorstellingen zijn op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. De kaartverkoop is gestart.

Marianka Peters

q www.shrekdemusical.nl