Raad van Kerken viert Gouda750 mee

gouda • De Goudse kerken vieren Gouda750 mee. De Raad van Kerken Gouda organiseert activiteiten, bijeenkomsten en tentoonstellingen rond de thema's duurzaamheid, vluchtelingen en Gouda voor iedereen. In april staat het thema duurzaamheid centraal.

‘Biodiversiteit in je eigen straat’

Op woensdag 20 april is er een lezing in de Lichtwijzer aan de Hoge Gouwe 141. De stad is en blijft in de eerste plaats een biotoop voor mensen. Deze functie sluit soms natuurfuncties uit, maar biedt soms ook onvermoede kansen. Stadsecoloog Niels de Zwarte houdt zich bezig met het onderzoeken, beschermen en versterken van die biodiversiteit in de stad, ofwel met ‘urbane ecologie'. Hij vertelt erover.

‘Wat zit er achter?’

In deze kunstexpositie op donderdag 21 april (locatie volgt nog) laten verschillende Goudse amateurschilders, van jong tot oud de schoonheid van onze omgeving zien, met al het moois aan bloemen, vogels, vlinders, water en nog veel meer. Op zaterdag 23 april om 11.00 uur geeft Charlotte Wijnands een presentatie in de Agnietenkapel over haar werk met vlinderpatronen gemaakt van restjes plastic.

Bijenhotel maken

Vind je het leuk om een bijenhotel te maken? Het kan op zaterdag 23 april tijdens een workshop. Je leert hoe je op een goede manier de kasten vult en plaatst, zodat de bijen ook daadwerkelijk gaan komen. Na de workshop kan je je eigen (gevulde) bijenkast meenemen.

q  www.rvkgouda.nl/gouda750