Voor de Passion Gouda werden ook opnames in de Gouwekerk gemaakt.
Voor de Passion Gouda werden ook opnames in de Gouwekerk gemaakt. Foto: Dirk Verhoef

Passion brengt 'het verhaal' tot leven

gouda • Gouda staat op Goede Vrijdag 15 april vanaf 20.00 uur helemaal in het teken van The Passion. Het muzikale spektakel wordt via Omroep West uitgezonden.

Dit jaar is er gekozen voor een toepasselijk thema 'What about us?' Het Missionair Team van de Sint Janskerk koos voor markante plekken in de historische binnenstad van de 750 jarige stad Gouda om het Lijdens-en Paasevangelie bij mensen thuis te brengen als verhaal van strijd om de vrijheid. Na het grote succes van de digitale Passion in het Paasweekend van 2021 (100.000 kijkers) werkt het Team van de Sint Jan opnieuw samen met Omroep West.

Wereldgeschiedenis

Pasen gaat bij veel mensen om het zoeken naar eieren en eventueel verkleed als Paashaas kinderen vermaken. Maar het is bovenal het verhaal van de dood en opstanding van Jezus. Een eeuwenoud en krachtig verhaal over hoop en liefde, dat de wereldgeschiedenis veranderde en vandaag nog steeds miljoenen mensen inspireert. Tijdens een groot cultureel popevenement in het centrum van Gouda vertolken bekende artiesten, aan de hand van een hedendaags Nederlands repertoire, het eeuwenoude lijdensverhaal.

Muzikale hoogtepunten

Dit mega evenement vol muzikale hoogtepunten is bedoeld voor jong en oud. Gelovig of niet gelovig. Het is voor iedereen die houdt van Nederlandse popmuziek. Voor wie graag een goed verhaal hoort. Voor mensen die willen weten wie Jezus is of wat Pasen betekent. Christenen vieren tijdens deze periode dat Jezus met de doornenkroon van het lijden door de dood heen de overwinning behaalde van de vrijheid van nieuw leven en opstond uit de dood. Door te kijken naar The Passion Gouda word je op een bijzondere manier meegenomen in dit christelijk thema, weerspiegeld in de spreuk van het stadswapen van de 750 jarige stad Gouda: door de doornen naar de sterren!

Eigentijdse muziek

De opnames zijn gedaan op zaterdag 2 april. De scenes worden bekrachtigd door eigentijdse muziek, gespeeld door de Sint Jan huisband. En natuurlijk door het prachtige decor van de kerk en het historische hart van Gouda. The Passion Gouda is opgenomen door een professionele filmploeg. Simon en Johannes staan in deze uitvoering centraal en de songs worden waar mogelijk ondertiteld. De uitzending wordt op zondag 17 april via Omroep West herhaald tussen 12.00 en 17.00 uur.

q  www.omroepwest.nl