AJ Plug, een geboren bluesbeest...
AJ Plug, een geboren bluesbeest... Foto: pr

AJ Plug presenteert album Killer King

gouda • AJ Plug (winnares Best Blues Album 2021) presenteert vrijdag 8 april haar nieuwe album in de Theaterbakkerheij: Killer King.

De blues-rock plaat werd door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot beste blues-album van 2021. Het album gaat over een donkere periode in haar leven; het overwinnen van slokdarmkanker. AJ Plug is bij het grote publiek onder andere bekend van haar samenwerkingen met blues-fanaat Johan Derksen.
Eind 2018 werd AJ Plug geveld door slokdarmkanker en ze liet bijna het leven. Maar ze herstelde en is nu weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. Door het schrijven van de liedjes heeft ze deze donkere periode een plek kunnen geven. En nu is het klaar. Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar is Killer King een hele muzikale en toegankelijke blue-rock plaat geworden, met hier en daar een rauw randje. Derksen noemt Plug 'de beste bluesrockzangeres van Nederland (…) Een natuurtalent (…) Een geboren bluesbeest'. De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. Kaarten kosten 21 euro.

q www.theaterbakkerheij.nl