Op stap in Gouda

gouda • Verhalenverteller Brot van Gromme komt zondag 17 april met Theatergezelschap Stadsavonturen naar Gouda voor de eerste StoryTrail stadswandeling van dit jaar. Hij neemt zijn gehoor mee op een anderhalf uur durende tocht vol sagen, legenden en sterke verhalen. Je komt terecht in een stad vol bedrijvigheid. Schippers varen af en aan met turf, kaas en bier. Op straat krioelt het van de kooplieden, de zakkendragers en de viswijven. Een feest voor jong en oud.

q  www.storytrail.nl


Expo Gouwestein

gouda • Gouwestein presenteert van 2 april tot en met 2 juli een lentetentoonstelling met zachte zeefdrukken van Wendy van den Heuvel en aardse abstracten van Annet Perdijk. Wendy blijft voor haar zeefdrukken dicht bij zichzelf, onderwerpen en voorwerpen uit haar directe omgeving, dingen die haar aanspreken, maar ook zelfportretten. Annet werkt vanuit intuïtie en een gevoel voor vrijheid zonder vooropgezet plan. De schilderijen komen tot stand door emoties met verf en kleur te combineren en te laten stromen.

q www.zorgpartners.nl


Plus helpt de Voedselbank

gouda • Net als vorige jaren hebben de twee Goudse Plus-vestigingen, Plus-Koornneef en Plus-Van Ee, de Goudse Voedselbank verrast met boodschappenpakketten. Per filiaal kwamen er 50 binnen, dus 100 stuks in totaal. Aan de actie hebben vele klanten deelgenomen door zegels te sparen. Bij elke 10 euro aan boodschappen werd een zegel cadeau gegeven en 75 zegels waren goed voor een boodschappenpakket. Om het aantal van 100 volle dozen te halen, deden de filialen zelf ook nog een duit in net zakje. In de voedselpakketten zit een variëteit aan houdbare producten, waar onze cliënten weer een tijdje mee vooruit kunnen. Plus heeft van deze actie een jaarlijkse traditie gemaakt. De donatie wordt zeer gewaardeerd in deze zware tijden van vluchtelingenstromen, stijgende inflatie en dure benzine- en energieprijzen. De verwachting is dat het aantal cliënten van de voedselbank de komende tijd flink zal stijgen.


Adopteer een monument

gouda • De komende weken werkt een aantal Goudse scholen (Casimir, Julianaschool, De Triangel, De Ridderslag en St. Aloysius) aan het project Adopteer een monument. Daarin leren de kinderen de waarde van vrijheid en de noodzaak van het herdenken. Op 13 april wordt het project op stemmige wijze afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst in de St. Janskerk. Daar zullen een aantal leerlingen een gedicht voordragen en wordt gezamenlijk stilgestaan bij het belang van vrijheid en herdenken. Daarna gaan de leerlingen een wandeling maken langs de verschillende door de scholen geadopteerde oorlogsmonumenten, waar een spreker de kinderen meer informatie over het monument geeft.