Digitale escaperoom helpt je nuchter op weg.
Digitale escaperoom helpt je nuchter op weg. Foto: pr

Na de sport in de auto? Blijf nuchter!

gouda • Gezellig naar de sportclub, uurtje zweten, nog even een borrel en dan naar huis. Ga je met de auto, stap dan nuchter in. TeamAlert heeft er een online escaperoom over ontwikkeld.

Escapabel, zo heet de online escaperoom, hij is speciaal ontwikkeld voor studenten. In tien procent van de ernstige verkeersongevallen in Nederland spelen alcohol of drugs een rol. Ook studenten rijden na een feestje of vanaf het sportveld wel eens onder invloed van deze middelen naar huis. Tijdens de escaperoom zijn de deelnemers met een groep vrienden op een huisfeest. Aan het einde van het feest moeten zij in drie kwartier elkaar vinden om op tijd naar huis te komen. Tijdens het oplossen van de puzzels leren de deelnemers welke vrienden mogen autorijden om iedereen veilig thuis te brengen.

Voor en door studenten

De eerste studenten die de online escaperoom hebben gespeeld zijn enthousiast over de herkenbaarheid en het niveau van de escaperoom. "Ik vond hem precies uitdagend genoeg om te maken”, vertelt Sjors van Dijken. "Bij elke kamer wist weer een ander groepslid wat de bedoeling was om verder te komen. Iedereen shinede op zijn eigen manier om de escaperoom op te lossen.”

Op 12, 13 en 14 april van 20.00 tot 21.30 uur kan jij met jouw vrienden de uitdaging aangaan en de puzzels in Escapabel oplossen. Het is gratis.

q www.teamalert.nl/escapabel