Lente proeven aan het Heempad

gouda • Het is lente. Voor jong en oud is er daarom op zondag 10 april vanaf 14.00 uur in Infocentrum Heempad een leuke bijeenkomst, georganiseerd door de Goudse natuurorganisaties KNNV en IVN. Onder begeleiding van ervaren gidsen gaan bezoekers vanuit het Infocentrum aan het Heempad Gouda op ontdekkingstocht in de natuur. Op zoek naar de stinzenplanten, verwilderde voorjaarsbloemen, die nu volop in bloei staan. Voor ouders met kinderen is er een aangepaste lente excursie. Ook kunt u in het gezellige Infocentrum met microscopen en andere spannende spullen van alles ontdekken aan zaden en kiemplanten, slakken, regenwormen en pissebedden, vogelnesten en eieren. Vooraf aanmelden via stinzenplanten@ivn-ijsselengouwe.nl.


Open Huis Steunpunt MiddenHolland

gouda • Er is op zaterdag 2 april open huis bij Steunpunt Midden Holland. Iedereen is 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67. Er zijn vrijwilligers aanwezig om informatie te geven over de ondersteuning Thuis en in de Hospices. Ook is er gelegenheid om in het Atelier, tijdens het open huis, schilderijen en/of kunstvoorwerpen die door vrijwilligers zijn gemaakt te bezichtigen. Bij verkoop van deze schilderijen gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.


Tentenshow

gouda • Een stukje van het centrum van Gouda wordt binnenkort omgetoverd in een camping. Weet je nog niet wat je zoekt of heb je ideeën nodig wat voor vakantie het dit jaar wordt? Doe inspiratie op bij Outdoor Gouda! Of je nu hoog in de bergen wild kampeert of juist op de Veluwe op de camping staat, voorbereiding is belangrijk.