vrijdag 1 april

Matthäus Passion in Sint Janskerk
Toonkunst Gouda presenteert op 1 april 2022 de Matthäus Passion! Toonkunst Gouda voert na afgelasting in 2020 en 2021 dan nu toch op vrijdag 1 april 2022 de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. U bent van harte uitgenodigd om deze wonderschone muziek met ons mee te beleven. Het concert vindt plaats onder leiding van onze dirigent Niels Kuijers. Aan het concert werken mee: Het Barok Orkest van het Dordrechts Kamerorkest. Het Gorcum Boys Choir. Als solisten treden op: Evangelist Seil Kim, Christusfiguur Mattijs van de Woerd, sopraan Maria Valdmaa, alt Esther Kuiper, tenor Leon van Liere en bas Frans Fiselier Het concert vindt plaats in de Sint-Janskerk te Gouda. Aanvang 19:30 uur. Kaarten: €45 (jongeren tot en met 18 jaar €15) incl. programmaboekje en pauzeconsumptie. Kaartverkoop: vanaf 16 februari via www.toonkunstgouda.nl (waar ook betaald kan worden met de Podium Cadeaukaart), vanaf 14 maart 2022 bij de boekhandels Verkaaik (Lange Tiendeweg), Smit (Korte Tiendeweg) en The Read Shop (Winkelcentrum Bloemendaal). Kaarten voor de afgelaste uitvoering van 2020 zijn geldig voor dit concert.

zondag 3 april

Voorstelling ‘IJskoud naar de Maan’ in Het Dorpshuis Gouderak
Het Gouds Muziektheater is trots een nieuwe voorstelling te kunnen presenteren: ‘IJSKOUD NAAR DE MAAN’ in Het Dorpshuis, Johan Brouckplein 11 te Gouderak. Een onstuimig huwelijk: scheefgegroeide verhoudingen, op sterven na dood, maar niet aan te ontsnappen. Hoe maak je je los van iemand die niet mét je kan leven, maar ook niet zonder? Een tragische dood, of eigenlijk een buitenkansje? De ontknoping van deze eenakter is niet wat het lijkt. Na de pauze komt u meer te weten over de voorgeschiedenis en intenties van deze karakters. Wie zijn zij? Wat heeft hen tot hun daden bewogen? Voor meer informatie en kaarten à €8,- bel 06 51078140 of mail info@gouds-muziektheater.nl..

donderdag 7 april

Het Evertshuis in Bodegraven organiseert een Ladies Night.

Het wordt een feestelijke avond vol vertier, mode en livemuziek van jazz-zangeres Fauve. De Ladies Night bestaat uit twee modeshows in de theaterzaal. Zes lokale kledingwinkels showen de laatste trends op modegebied op de catwalk. Een mooie gelegenheid om de garderobe weer eens een opfrisbeurt te geven.

De winkels zijn Angel Fashion Boutique, Doorduyn Mode, EllenZ, Lynny’s Boutique, Pull of Polo, Punt Komma en Van Dam Brillen. Bij binnenkomst staat er een drankje klaar voor elke bezoeker. Daarnaast zijn er vele kraampjes in de foyer op het gebied van beauty, mode, ontspanning, interieur, sport, kunst & cultuur, hapjes en drankjes. 

De deelnemende organisaties en ondernemers uit Bodegraven-Reeuwijk zijn: Bibliotheek De Groene Venen, Blooms, Bonita, Edelsmid Jacky, Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk, Het Evertshuis, ’t Haarhuys, Homemode4U, Huiswerk Interieur & Styling, Jumbo Langerak Bodegraven, Keep Smiling Duikcentrum, Kim Skylines, Koksvisie Catering, Mooi Bodegraven, Paris Nails & Spa, Patissiers Femke en Sander, ’t Reeuwijks Wijnhuis, Studio Forza, Tol 14 Wonen, Wereldwinkel Bodegraven, Wereldwinkel Reeuwijk en Werkgroep Amnesty Bodegraven.

De deuren gaan om 18.45 uur open, de eerste modeshow start om 19.15 uur, de tweede om 20.45 uur. Bezoekers kopen een kaartje voor één van beide modeshows in de theaterzaal en kunnen verder de gehele avond in de foyer terecht. Meer info verkrijgen of direct reserveren kan via www.evertshuis.nl/ladies-night-2022 Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.

zaterdag 9 april

Jubileumfeest 40 jaar At va’ani
Op zaterdag 9 april viert volksdansgroep At va'ani haar 40-jarig jubileum. Op deze feestelijke dag (aanvang 14:00 uur) zijn er workshops, treedt koor Grand Dessert op, vindt er een gezamenlijke maaltijd plaats en is er 's avonds een bal met live orkest. Houd je van (volks)dansen? Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom! Plaats: zaal van ISV, Ridder van Catsweg 358, 2804 RS Gouda. Voor meer informatie: bekijk de website: http://at-vaani.nl/ We hopen vele leden, donateurs, oud-leden en andere (volks)dansliefhebbers te mogen ontmoeten op deze dag! Zegt het voort. En vergeet niet de dansschoenen uit het vet te halen.

zondag 10 april

Concierto de Primavera
De Stichting Goudse Kamermuziekconcerten gaat swingend de lente in met Tango, Milonga en Wals uitgevoerd door het Argentijns Tango Kwartet met Alvaro Rovira Ruiz (8 snarige gitaar), Mirre Valkenburg-(zang) Gerardo Agnese (bandoneon) en Gustava Cabrera (viool). Op zondag 10 april is iedereen vanaf 14:45 uur welkom in Sociëteit de Réunie. Kijk voor het reserveren van kaarten en meer informatie op de website www.gkmc.nl.