Biodiversiteit is hot. Ook op Tuinpad Rijneveld.
Biodiversiteit is hot. Ook op Tuinpad Rijneveld. Foto: pr

Bijen zoemen aan Tuinpad Rijneveld

regio • Tuinpad Rijneveld opende zaterdag voor het eerst in twee jaar haar poorten. Het Tuinpad Rijneveld is in gewone tijden elke laatste zaterdag van de maand open, van de lente tot de herfst. De afgelopen periode is dat niet mogelijk geweest. Nu kan het weer en daar zijn ze blij om.

Het thema waarmee deze lente wordt afgetrapt luidt 'Werken aan biodiversiteit'. Het is een populair onderwerp en hard nodig om te zorgen dat de natuur om ons heen niet (nog) verder onder druk komt te staan. Wat is immers een groene omgeving zonder bijen, vlinders en andere insecten, die de dagelijkse gang van zaken in de natuur in stand houden? Vandaar het thema en hierin staan de kwekerijen van Boskoop centraal. Hun onmisbare schakel in het ecologische Groene Hart. Bij Plantentuin Esveld kunnen bezoekers van 11.00 uur tot 12.00 uur vragen stellen aan Cor van Gelderen over biodiversiteit en natuur inclusieve tuininrichting.

Meevaren

Vanaf Plantentuin Esveld kunnen natuurliefhebbers meevaren naar Kwekerij Het Groene Huis. In de middag is een doorlopende presentatie op de kwekerij Het Groene Huis van IVN, Operatie Steenbreek en From Boskoop. "Bekijk onze mooie kwekerijen, bezoek onze heerlijke restaurantjes en winkeltjes. Ontmoet leuke en interessante mensen. In een sfeervolle omgeving kun je hier genieten van al het moois en lekkers uit Boskoop."

Wandelend over de kwekerij of varend in de schouw luister je naar de verhalen van de gids. Over het landschap, de geschiedenis van Tuinpad Rijneveld en natuurlijk vooral ook over de tuinen. Elke maand staan alle betrokkenen met veel plezier klaar om iedereen te ontvangen. Elke maand is er een ander thema.

q  www.tuinpadrijneveld.nl