Druk weekend voor RFC

gouda • RFC Gouda kreeg zondag eindelijk loon naar werken. Binnen een kwartier was het al 14-0 tegen 'grote buurman' Rotterdam.

Daarmee werd een ietwat wrange bijsmaak van de eerste competitiewedstrijd van het rugbyseizoen vlot weggewerkt. Vooral in de driekwartlijn bleek Gouda een stuk sterker en dat betaalde zich snel uit. Zichtbaar opgelucht dat het eindelijk een keer allemaal lukte en goed uitpakte, stapte RFC Gouda van het veld: 57-17 winst. Dat geeft de burger moed.

Vriendelijkheid

De Batavieren wonnen ook zowaar. Aangevuld met een handvol Bassets bleken de 3e XV van de Rotterdamse Studenten wel een stuk fitter, maar ook onervarener en vooral lichter. Zoals dat hoort in de Vierde Klasse werd er driftig gewisseld en uitgeleend zodat het nog enigszins een normale wedstrijd was. Ongeveer elke uitbraak leverde een try op en dan krijg je rugby-vreemde standen als 78-33. De Sassenheimse toeschouwers waren een dergelijke orgie van vriendelijkheid en spelplezier schijnbaar niet gewend want de complimenten bleven maar komen. Fantastische reclame voor rugby in de kelder.

Extreem druk

Zaterdag wordt het extreem druk aan de Uiterwaardseweg. RFC Gouda start met een Landelijk Mini Toernooi, uniek voor Gouda. Daarna, om 13 uur, spelen de Cubs tegen Tilburg en dan om 14.30 uur de Junioren tegen een Brabants Cluster. RFC Gouda 1 mag de dag erna afreizen naar Etten Leur voor een ongetwijfeld heftige schermutseling met de lokale RFC. Beide teams zullen de punten hard nodig hebben en RFC Gouda was een handvol weken terug erg teleurgesteld dat het niet van REL kon winnen bij windkracht 13. De Batavieren spelen 'thuis' in Middelharnis tegen de Leidse Studenten.

q  www.rfcgouda.eu