donderdag 24 maart

Computer vragenuurtje
Op het “Computer vragenuurtje” kunt u elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur terecht voor al uw vragen over uw computer, laptop, tablet en/of smartphone, in de Rotonde, Zuidhoef 138 (twee minuten vanaf het winkelcentrum Bloemendaal).

zondag 27 maart

Spoor 3 op stoom
15.00 uur, Gouda, TheaterbakkerheijEigenlijk zouden Rob Duvivier, Peter Schreuder en Paul-Chris van Strien, als Spoor 3, twee jaar geleden optreden in de Theaterbakkerheij, maar corona gooide alles overhoop. Op zondagmiddag 27 maart is het lang verwachte concert “De afgelopen tt twee jaar hebben we geschaafd en geschuurd tot het nu is, een intiem concert met een mix van bestaand en nieuw repertoire, dat heel dichtbij ons ligt, fragiel en kwetsbaar,” steit Rob. Hun passie voor muziek en de grote voorliefde voor (Nederlandse) luisterliedjes met ingetogen begeleiding komt ook in de nieuwe samenstelling goed tot zijn recht. Nog meer dan al het geval was staan de teksten centraal in de liedjes van SPOOR 3. Veelal twee- en driestemmig gezongen. Begeleiding op toetsen en lichte percussie vormen gezamenlijk een harmonieuze achtergrond voor de teksten. Het leven in alle facetten van hoop, liefde, verdriet, spijt en vergeving wordt door SPOOR3 bezongen en beleefd.Het optreden op zondagmiddag 27 maart begint om 15.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

vrijdag 1 april

Matthäus Passion in Sint Janskerk
Toonkunst Gouda presenteert op 1 april de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Het concert vindt plaats onder leiding van dirigent Niels Kuijers. Aan het concert werken mee: het Barok Orkest van het Dordrechts Kamerorkest, het Gorcum Boys Choir. Als solisten treden op: Evangelist Seil Kim, Christusfiguur Mattijs van de Woerd, sopraan Maria Valdmaa, alt Esther Kuiper, tenor Leon van Liere en bas Frans Fiselier Het concert vindt plaats in de Sint-Janskerk te Gouda. Aanvang 19.30 uur. Kaarten: 45 euro (jongeren tot en met 18 jaar 15) inclusief programmaboekje en pauzeconsumptie. Kaartverkoop via www.toonkunstgouda.nl. Kaarten voor de afgelaste uitvoering van 2020 zijn geldig voor dit concert.

zaterdag 2 april

Voorstelling ‘IJskoud naar de Maan' in Het Dorpshuis Gouderak
Het Gouds Muziektheater is trots een nieuwe voorstelling te kunnen presenteren: ‘IJSKOUD NAAR DE MAAN' in Het Dorpshuis, Johan Brouckplein 11 te Gouderak. Een onstuimig huwelijk: scheefgegroeide verhoudingen, op sterven na dood, maar niet aan te ontsnappen. Hoe maak je je los van iemand die niet mét je kan leven, maar ook niet zonder? Een tragische dood, of eigenlijk een buitenkansje? De ontknoping van deze eenakter is niet wat het lijkt. Na de pauze komt u meer te weten over de voorgeschiedenis en intenties van deze karakters. Wie zijn zij? Wat heeft hen tot hun daden bewogen? Voor meer informatie en het reserveren van kaarten (ze kosten 8 euro) kunt u bellen met 06 51078140 of mailen naar info@gouds-muziektheater.nl.