Hulp Oekraïne gaat verder als lopende financiële actie

gouda • Gouda voor Oekraïne heeft niet één, maar liefst zes volle vrachtwagens met allerhande hulpgoederen opgeleverd dankzij vele gulle gevers en bedrijven.

Vrijdag is de laatste vrachtauto geladen en vertrokken richting Oekraïne. Er is nu 60.000 euro aan financiële steun gedoneerd door particulieren en bedrijven. Voor 50.000 euro aan goederen als voeding, medicatie en hygiëne-middelen zijn al onderweg naar Oekraïne. De overige 10.000 euro zetten de organisatoren in voor goederen met de hoogste prioriteit. ook dat konvooi zal zo snel mogelijk vertrekken.

Blijf steunen

"We danken jullie allen voor jullie steun zowel financieel als in het aanleveren van goederen", aldus de organisatie PKN Gouda, die de succesvolle hulpactie in korte tijd organiseerde. "Mooi om de betrokkenheid te zien voor de mensen in Oekraïne. De actie met het inzamelen van goederen is nu gestopt, maar financieel kun je blijven steunen. Van dit geld kopen we goederen die het hardste nodig zijn en we zorgen dat dit op de juiste plekken terechtkomt.”
Giften kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL54RABO0373737270 op naam van Diaconie PKN Gouda. Onder vermelding van Gouda voor Oekraïne.