Sandra Brouwer krijgt de 'voorkeur'

gouda • Dankzij voorkeursstemmen komt Sandra Brouwer in de gemeenteraad voor GroenLinks. De partij won met de verkiezingen 5 zetels en is daarmee de grootste winnaar geworden in Gouda.

Naast Sandra Brouwer komen ook Rolf van der Mije, Claire Philips, Redouan Allaoui en TimGeluk-van den Burg in de fractie van GroenLinks voor de komende vier jaar. Sandra Brouwer is blij met het in haar gestelde vertrouwen: "Ik neem de benoeming als raadslid heel graag aan. De vraag wat ik kan bereiken om de GroenLinks-idealen te verwezenlijken is voor mij doorslaggevend geweest bij mijn keuze. Dit kan ik naar mijn mening het beste doen in mijn rol als raadslid. Sinds de verkiezingsuitslag zit ik op een soort roze wolk, ik blijf de uitslag ongelooflijk mooi vinden.”

Prachtig mandaat

Nummer 5 op de lijst, Ruben den Uijl, komt dus niet in de raad, maar is toch blij voor Brouwer: “Het enige dat voor mij telt is dat er een sterk team zit dat onze idealen dichterbij kan brengen. Daarom was en ben ik euforisch over de 5 zetels die we samen hebben behaald. Daarnaast vind ik gelijkheid een enorm belangrijk ideaal. Progressie zonder gelijkheid bestaat niet. Ik ben daarom oprecht dolgelukkig dat Sandra dit besluit genomen heeft. Als GroenLinks moeten we waarmaken wat we prediken. Sandra heeft een prachtig mandaat van de kiezers gekregen en heeft besloten onze idealen na te streven in de raad."

Op 30 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.