Gouda verliest, klimt toch een plaatsje

gouda • Gouda speelde dit weekend voor een goed gevulde tribune de streekderby tegen CVC Reeuwijk. Gouda moest het zonder Joel Krijgsman doen. Het duel ging met 1-3 verloren.

De wedstrijd begon zoals deze vooraf verwacht kon worden: Gouda liet de bezoekers komen en mikte op de counter. Het resultaat was een slaapverwekkend eerste half uur, met geen enkel schot op de doelen. Na 33 minuten kwam de grootste mogelijkheid tot dan toe en wel voor Gouda. Xander van Riet vond Antonio Mamalingkas aan de rechterkant van het strafschopgebied. de laatste wachtte net iets te lang waardoor zijn schot gekraakt werd. De hierop volgende corner leverde geen gevaar op. dat was er in de laatste minuten voor de pauze wel voor het doel van keeper Bram Heikoop. In de 41ste minuut vloog een kopbal van CVC Reeuwijk net over het doel van Gouda. Even later moest Heikoop handelend optreden bij een counter. Dankzij zijn ingreep werd de kleedkamer met 0-0 opgezocht.
In de tweede helft leidde iets beter voetbal ook voor wat meer kansen over en weer. In de 67ste minuut werd de ban gebroken door de bezoekers. Een goede voorzet vanaf links leidde tot een mooi kopdoelpunt: 0-1. Gouda herstelde zich snel, bleef zich inzetten en geloof houden. In de 70ste minuut kopte Kjeld Both raak. Met twee doelpunten in het restant van de partij trok CVC de drie punten toch naar zich toe. Ondanks het verlies wipte Gouda op de ranglijst over Lugdunum heen. Oudewater is de volgende opponent.