Recordbedrag 'Antonius'

gouda • Antoniusmavo XL en Antoniuscollege Gouda hebben 24.000 euro opgehaald voor de humanitaire nood die de Oekraïners heeft getroffen. Ze deden dat binnen 24 uur. Ongekend.

"We volgen allemaal het nieuws en zien beelden voorbijkomen die onwerkelijk lijken en waar we van schrikken. Voor ons in West-Europa is de oorlog in Oekraïne een situatie die we alleen uit de geschiedenisboeken kennen. De beelden die we te zien krijgen doen iets met ons. We realiseren ons heel goed dat we ook leerlingen hebben met familie in Rusland of Oekraïne of leerlingen die komen uit andere oorlogsgebieden of daar nog steeds familie hebben en die nu opnieuw geconfronteerd worden met een afschuwelijke realiteit,” communiceerde de school naar alle ouders, leerlingen en medewerkers. 

Het Antonius is overdonderd door de grote response. Rector Hanneke Lugtenburg "We hoopten op een bedrag van 2805 of 2806 euro, de postcodes van de scholen. Dat het ruim 24.000 euro is, hadden we echt niet verwacht. We zijn ontzettend dankbaar voor alle giften die gedaan zijn en die voor een gevoel van saamhorigheid hebben kunnen zorgen in een situatie waarin je je zo machteloos voelt."