Sport en de verkiezingen

gouda • In aanloop naar de verkiezingen organiseert SPORT•GOUDA op donderdagavond 10 maart een Politiek Sportcafé in Groenhovenbad, Tobbepad 4.

Wat hebben sport en politiek met elkaar te maken? Veel meer dan je zou denken. Niet alleen maken sporters vandaag de dag statements tegen misstanden in de wereld, zoals de Russische inval in Oekraïne, ook op een heel ander niveau is het belangrijk dat de sport en de politiek elkaar weten te vinden. Sporten is namelijk gezond voor iedereen en uiteindelijk belangrijk voor een gezonde samenleving, maar dan moet ook wel iedereen toegang hebben tot de faciliteiten die sporten, bewegen en een gezonde leefstijl mogelijk maken. Of dat in Gouda voldoende is geregeld, wordt deze avond van 19.30 uur besproken tussen verschillende Goudse politieke fracties. Zij krijgen een podium om hun visie op de lokale sport duidelijk te maken. De anderen kunnen er op een sportieve manier op schieten, of de plannen omarmen. Het gebeurt allemaal op basis van stellingen, die door Goudse sportverenigingen zijn aangedragen. Veel directer bij de bron kan je als sportclub niet komen.

Omdat de COVID-19 regels inmiddels zo zijn versoepeld kunnen er bij deze avond bezoekers aanwezig zijn. Dus ben je een bestuurder, vrijwilliger, ondernemer, sporter, kandidaat-gemeenteraadslid of gewoon een geïnteresseerde en wil je hier bij aanwezig zijn? Meld je dan aan via inschrijven@sportpuntgouda.nl.

Ook suggesties voor een stelling kunnen bij de aanmelding worden aangegeven.