donderdag 10 maart

Open repetitie pop- en musicalkoor United Voices
Al eens gedacht om te gaan zingen bij een pop- en musical koor? Op 10 maart organiseert United Voices een open repetitie om op deze wijze geïnteresseerden kennis te laten maken met het koor, de sfeer en de zangmethode die wordt gehanteerd. Wekelijks op donderdagavond. Iedereen vanaf 16 tot 65+ is van halte welkom! www.unitedvoices.nl - 06 51505768

vrijdag 11 maart

Webinar Rampjaar 1672
12.00 uur. regio - In december 1672 werden Bodegraven en Zwammerdam verwoest door de Franse generaal Luxembourg. Honderden inwoners werden vermoord en er ontstond een grote vluchtelingenstroom. De misdaden werden beschreven in het schoolboek Franse Tirannie. Aanmelden op www.rampjaarherdenking.nl.

zaterdag 12 maart

Concert met boekpresentatie
Op zaterdag 12 maart zal er om 16.00 uur een nieuw boek worden gepresenteerd in de Goudse Sint-Jan over de geschiedenis van de Sint-Janskerk.  Aansluitend speelt oude muziekensemble Cambiamento Musicale een speciaal zaterdagmiddagconcert in teken van de geschiedenis van de Sint-Jan. Na het concert is er tijdens de borrel gelegenheid om het boek aan te schaffen.

Tribute to Soul & Funk by Hit the Roof!
A Funky Saturdaynight met Hit the Roof! Hit the Roof! is een 11-koppige band van ervaren muzikanten die de lekkerste,vetste soul en funkcovers spelen van o.a Michael Jackson, Chaka Khan, Stevie Wonder, Incognito. Gouda Studios, Oosthaven 12.

vrijdag 18 maart

Klaverjassen
U bent van harte welkom bij CVC Reeuwijk voor een avondontspanning om te klaverjassen op vrijdag 18 maart. Aanvang 20:00 uur. Info: 0613177211.

zaterdag 19 maart

Uniek werk van Daan Manneke in Goudse Sint-Jan
Op maart om 16:00 uur geven pianiste Jelena Bazova en cellist Joris van Haaften een recital in de Goudse Sint-Jan. Het programma is een kleurrijk palet met Franse muziek van ca. 1850 tot heden. Korte toelichtingen geven de samenhang weer met de vaak bewogen geschiedenis. Als spil in dit programma spelen zij de cellosonate van Debussy, de grote vernieuwer van zijn tijd. Debussy schreef dit meesterlijke werk in zeer korte tijd in 1916. Hij beschouwde de sonate als Franse muziek pur sang; het is dan ook niet toevallig dat hij dit stuk direct achter de frontlinie voor het eerst tot klinken liet brengen, door musici die op dat moment als frontsoldaat dienden. Het "Quatuor pour la fin du temps”, waaruit de lyrische en extatische "Louange à l'Eternité de Jésus” klinkt, werd door Olivier Messiaen gecomponeerd in 1941. Hij voerde het samen met drie medegevangenen uit tijdens zijn gevangenschap in het strafkamp Görlitz. Het derde werk dat in roerige tijden tot stand kwam werd gecomponeerd op verzoek van de wereldberoemde Russische cellist Mstislav Rostropovitch, die midden in de Koude Oorlog in ballingschap naar het westen was uitgeweken, en daar Henri Dutilleux vroeg om een werk voor cello solo te componeren. Naast deze 20 e -eeuwse noten klinkt muziek van Gabriel Fauré en Charles Gounod. In de aanloop naar de 20 e eeuw componeerden zij met een heel andere, niet aan de actualiteit gekoppelde lading. Gounod was zich niet bewust van de toekomstige populariteit van zijn "Ave Maria”, toen hij, bijna als een vingeroefening, een melodielijn noteerde bij de beroemde eerste prelude uit boek 1 van het Wohltemperiertes Klavier van Bach.