'Ga stemmen ', zegt burgmeester Pieter Verhoeve
'Ga stemmen ', zegt burgmeester Pieter Verhoeve Foto:

'Ga stemmen, er valt genoeg te kiezen'

gouda • Volgende week woensdag,16 maart, gaan we weer masaal naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dit jaar is een aantal stemlokalen ook geopend op maandag 14 en dinsdag 15 maart, zodat u ook dan uw stem kunt uitbrengen.

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft de Gouwenaar het voor het zeggen. "Maak gebruik van je democratisch recht om te gaan stemmen," zegt Verhoeve. "Het rommelt nu aan het oosten van Europa en dan zie je dat democratie niet vanzelfsprekend is. Er valt ook veel te kiezen, want je zou bijna kunnen zeggen dat met 14 partijen de keuze reuze is."

Veelkleurig

"Je zou kunnen zeggen dat de veelkleurigheid en diversiteit ook in de gemeenteraad gevierd mag worden. Je kunt er negatief over doen en vinden dat de stad onbestuurbaar wordt doordat er zoveel partijen zijn. Je kunt het ook omdraaien. Kennelijk is Gouda zo veelkleurig, waarvan de gemeenteraad een afspiegeling is. Ik zou wel tegen alle mensen die over het gaan stemmen twijfelen of denken: heeft het eigenlijk wel zin. Ja, het heeft zin, want ook juist in Gouda, met een veelkleurig politiek landschap, met nu een veelheid aan partijen, geldt iedere stem, want de verschillen zijn niet eens zo groot. Elke partij moet nu echt zijn best doen voor elke stem. Dus iedere stem telt."

Marianka Peters