Een speciaal cadeau voor het kleine 'vinkje'.
Een speciaal cadeau voor het kleine 'vinkje'. Foto: PR

Weggewaaid stel alsnog getrouwd

gouda • Vorige week vrijdag zijn Bob  Vink en zijn Lilian Dompeling alsnog getrouwd. Bovendien vond de ceremonie op een bijzondere plek plaats en met een bijzondere gast.

Het jonge stel zou vrijdagmiddag 18 februari om 15.00 uur het geregistreerd partnerschap aangaan tijdens een ceremonie in het Huis van de Stad. Maar toen kwam storm Eunice opzetten en werd code rood afgegeven. Het Huis van de Stad ging dicht en de ceremonie kon niet doorgaan. Een dag later konden Bob (37) en Lillian (31) er wel om lachen. Maar dat was een dag eerder wel anders. Het jonge stel had zich zo verheugd op de grote dag waarop zij het geregistreerd partnerschap zouden aangaan. "Je wilt toch wat stabiliteit in je relatie, zeker nu over acht weken ons zoontje wordt geboren. We zijn er vanaf november mee bezig geweest", vertelt Bob. "De ceremonie zou geleid worden door Ton Roonder, die 20 jaar mijn buurman was en die ook mijn broertje heeft getrouwd.''

Het nieuws van het afgelaste huwelijk had ook burgemeester Pieter Verhoeve bereikt, die spontaan de trouwzaal in het stadhuis aanbood voor de ceremonie. En aldus geschiedde. Afgelopen vrijdag werd alsnog het huwelijk voltrokken van Bob en Lilian door Ton Roonder. Als verrassing kwam burgemeester Verhoeve langs met een speciaal cadeau, een rompertje met een afbeelding van het stadhuis, voor het kleine 'vinkje' dat binnenkort wordt geboren.