Versterkte muziekoptredens gaan naar de Theaterbakkerheij
Versterkte muziekoptredens gaan naar de Theaterbakkerheij Foto: Jan van den Berg

Plan B voor Gouds Geluk FoodFestival

gouda • Het Gouds Geluk FoodFestival komt op 13, 14 en 15 mei weer naar GOUDasfalt in Gouda. Maar door de uitspraak van de rechter, inzake de geluidsoverlast op Goudasfalt moet de Theaterbakkerheij, als organisator, overstappen op plan B.

"Drie dagen lang is er van alles te doen en beleven voor jong en oud,"stelt Demi Bakker namens de Theaterbakkerheij. "Naast foodtrucks, komen er ook artiesten als Handsome Poets, ABBA Tribute en Danspaleis van Kooten optreden.
Door een uitspraak van de rechter in februari moeten sommige acts nu naar binnen verplaatst worden.
Versterkt geluid is voorlopig verboden op het terrein. De uitspraak heeft dus grote gevolgen voor het Goudse festival."

Nieuwe kans

De organisatoren zeggen niet op te geven. Ze willen de vervelende situatie omzetten in een kans.
De grote acts die buiten zouden optreden worden nu naar binnen gehaald. In De Theaterbakkerheij - gelegen aan het festivalterrein - worden minstens 6 concerten georganiseerd. Artiesten als ABBA Tribute, Celebrating Amy en Danspaleis van Kooten zullen er optreden. Buiten wordt het een categorie 3 evenement met akoestische acts. Binnen in De Theaterbakkerheij mag wel versterkt geluid worden geproduceerd. Bezoekers kunnen tijdens het festival een concert bezoeken. Verder blijft het festival net zo feestelijk; met veel foodtrucks, silent disco, karaoke, kinderkermis en heel veel meer.

Tickets
De kaartverkoop voor Gouds Geluk FoodFestival 2022 was al in volle gang. Met pijn in het hart heeft de organisatie besloten om alle verkochte tickets terug te betalen. ,,Door het noodgedwongen omgooien van deze plannen zal het festival niet minder leuk worden, maar omdat we losse tickets voor de concerten gaan verkopen is de originele ticketprijs niet meer passend. Daarom is het voor bezoekers eerlijk om het bedrag terug te ontvangen. Kaartkopers moeten nu dus een nieuw ticket kopen.” Toegang tot het festival kost vanaf nu vijf euro. Daarnaast kunnen bezoekers zelf uit allerlei extra’s kiezen. Zo kun je een ticket opwaarderen met een concert naar keuze of toegang tot het Silent Disco XL gedeelte. Tickets voor het festival zijn te koop zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij.

q www.goudsgeluk.nl

Marianka Peters