Afbeelding
Foto:

De Goudse politiek is toe aan verfrissing

Jongeren zijn ondervertegenwoordigd in de Goudse gemeenteraad. Met onze nieuwe partij, Gouda Bewust, beogen wij juist óók jongeren te vertegenwoordigen in de politiek. Ook jongeren verdienen een stem in een prachtige stad als Gouda.

Juist in een tijd waarin veel wordt geïnvesteerd in de toekomst, denk aan het bouwen van woningen en het optuigen van een betaalbaar zorgsysteem, verdienen de jongeren een goede vertegenwoordiging in de lokale politiek. Ik ben, als lijsttrekker van Gouda Bewust, de oudste van de partij. En mijn leeftijd is 29 jaar.

Uit een rondvraag binnen onze kringen is gebleken dat veel jongeren zich niet bewust zijn van wat er in de politiek gaande is. Het is een ‘ver-van-mijn-bed show’.

Daar wil Gouda Bewust verandering in brengen. Via sociale media wil de partij jongeren ervan bewust maken wat de politiek inhoudt en de jongeren er ook bij betrekken. Dat doen we onder andere door middel van informatievoorziening. Zo willen we uitleggen wat de verschillende rollen van de politieke functionarissen zijn binnen de gemeenten. Zo willen we de rol van een burgemeester, een wethouder en een gemeenteraadslid in kaart brengen en ook inzichtelijk maken hoe deze rollen zich tot elkaar verhouden. Daarmee maken we jongeren bewust van het feit dat lokale politiek dichterbij huis is dan vaak wordt gedacht.

Onze focus ligt niet alleen bij de jongeren. Wij staan ook voor een lastenverlichting voor alle Goudse burgers en ondernemers, onder andere door het belastingsysteem in Gouda te hervormen. Als ondernemer en fiscalist voel ik mij verplicht mijn uiterste best te doen voor een goed belastingsysteem in Gouda. Daar is uiteindelijk iedereen bij gebaat.

Zie jij ook een rol voor jezelf weggelegd binnen Gouda Bewust? De partij is nog op zoek naar toppers en contact opnemen mag altijd!








Brahim de Jong (29)

Lijsttrekker van Gouda Bewust