Theeresia Uittenbroek, lijsttrekker Gouda Vitaal.
Theeresia Uittenbroek, lijsttrekker Gouda Vitaal. Foto:Marianka Peters

Duidelijke taal van Gouda Vitaal

Waar staat jullie partij voor?
"Voor Gouda Vitaal is het belangrijk dat de inwoners van Gouda centraal staan en deze nadrukkelijk worden betrokken bij de te maken keuzes en hier ook inspraak in hebben. Participatie moet echt beter."

Theresia werkt in de zorgstichting in Leiden en heeft daardoor grote affiniteit met de zorgsector en Wmo en trekt als lijsttrekker de kar. "Gouda Vitaal staat voor een samenleving waarin iedereen zijn rol kan vervullen; professionals, vrijwilligers en mantelzorgers, inwoners die ondersteuning nodig hebben, bedrijven, medewerkers en klanten, zorgaanbieders en patiënten, de gemeente die opkomt voor de belangen van de inwoners, een goed functionerend maatschappelijk middenveld."

Wat zijn jullie speerpunten?
"Allereerst veiligheid. Mensen voelen zich vaak niet veilig. Elke inwoner van Gouda heeft recht op veiligheid. Ten tweede de toegankelijkheid. Betere en meer toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Voor zowel wonen als publiekelijk. Ons derde speerpunt is wonen. Voldoende betaalbare woningen voor iedereen realiseren die dat nodig heeft. Tot slot participatie. Lokaal beleid maak je samen met de inwoners. Belanghebbenden neem je mee in besluitvorming.

We hebben denk ik het kleinste verkiezingsprogramma. Met 19 punten op slechts vijf pagina's. Wij zijn niet rechts of links, maar we bekijken per thema hoe wij erover denken. We willen op een constructieve wijze samenwerken met andere partijen om Gouda de komende jaren door te ontwikkelen. Verder zetten wij in op het toegankelijk maken van openbare gebouwen. Ook leegstaande winkelpanden kunnen omgevormd worden als servicewinkels, met een openbaar toilet. laadplek voor elektrische fietsen en een afgiftepunt van pakketten. Tot slot willen wij groepswonen à la Knarrenhof en 'kangaroe-wonen' (2 gezinnen onder 1 dak). We gaan voor een stad waar de burgers het voor het zeggen hebben."

Marianka Peters