Afbeelding
Foto:

Waar willen we met Gouda naartoe?

Na een lange dag, of misschien wel een vakantie, kom je terug in Gouda. Deze terugkomst moet als een thuiskomst voelen.

Thuis, in ons Gouda. Het gevoel van thuis is voor iedereen anders, maar kent wel belangrijke voorwaarden.
Thuis betekent allereerst dat je een woning kunt kopen of huren in de stad waar je bent opgegroeid en waar je al jaren aan bijdraagt.

Een woning die past en woningbouwbeleid waardoor ruimte ontstaat voor doorstroming als jij je ontwikkelt.

Die woning hoort te staan in een veilige omgeving. Zware overlast of criminaliteit pakken we hard aan. We stellen harde grenzen aan mensen die misbruik maken van de vrijheid die we al onze inwoners gunnen. De vrijheid om te kunnen gaan en staan waar je wilt, of dat nou met de auto of met de fiets is, een stad waar je je kunt ontwikkelen als je kansen pakt en een stad waar de overheid kaders stelt, zodat de inwoners en ondernemers vrijheid hebben om wat te maken van hun omgeving. 

Een omgeving die door een beter afvalbeleid schoon gehouden wordt. En ondernemers die de motor voor onze stad vormen, door vele inwoners en mensen van buiten de stad van werk te voorzien. Bovendien verduurzamen we, zodat Gouda klaar zal zijn voor de toekomst, maar wel op een verantwoorde en betaalbare wijze.

Maar zonder te luisteren naar de Gouwenaar kunnen deze plannen niet worden verwezenlijkt. De gemeente zal beter moeten gaan luisteren naar zijn inwoners, zal de focus moeten leggen op zijn kerntaken en verder vooral de ruimte geven aan Gouwenaars om iets moois te maken van de stad.

Daar zal de VVD Gouda zich voor in gaan zetten. Voor alle inwoners, alle ondernemers en alle hulpdiensten, zodat iedereen thuis in Gouda ervaart.








Kevin de Jonge

VVD Gouda