Filmhuis Gouda pakt uit in weekend

gouda • Het is een beetje feest in Filmhuis Gouda op zaterdag 12 maart.

er zijn vier prijswinnende films te zien, die door de jury’s van IDFA 2021 afgelopen november zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Een uniek programma met films die een blik werpen op onbekende werelden.

Collecting eggs despite the times

Fascinerende archieffilm over oöloog Max Schönwetter, de man die zijn leven wijdde aan de eierkunde. 19.206 prachtexemplaren verzamelde hij, van kleine grasmuseitjes tot die van de nandoe. Ondertussen bewoog de wereld zich richting WO II.

Handboek

De demonstranten tegen de herverkiezing van de Belarussische president Loekasjenko in augustus 2020 werden ongenadig aangepakt. Hun nagespeelde getuigenissen vormen een droge maar trefzekere instructievideo.

Where are we headed

De imposante, theatrale metrogangen van Moskou vormen het decor van een doorlopende tragikomische voorstelling. Kleine voorvallen en gesprekjes leveren een kleurrijk beeld op van deze ondergrondse minimaatschappij.

Children in the mist

In de mistige bergen van Noord-Vietnam worstelt een Hmong-tienermeisje met opgroeien. Meisjes in Di’s traditionele cultuur trouwen soms al op hun veertiende. Maar Di gaat naar school en leert daar dat het anders kan.

Praktisch

Op zaterdag 12 maart start het filmprogramma om 11.30u en is rond 17.30u afgelopen. Let op: de deur van het gebouw gaat niet eerder dan 11.00u open. Er zijn twee pauzes, waarin broodjes en soep verkrijgbaar zijn tegen schappelijke prijs, met liefde bereid door onze vrijwilligers. Kaarten kosten €27,50 (€25,00 voor donateurs van het Filmhuis).Tijdens dit middag vullende programma met twee pauzes, serveren wij zo als altijd soep en broodjes (tegen een schappelijke prijs.


Botsing Kanaaldijk

gouda • Aan de Kanaaldijk heeft maandagmiddag tegen kwart voor zes een ongeval plaatsgevonden. Op de kruising zijn twee auto's op elkaar gebotst. De schade was groot en een berger moest eraan te pas komen om de voertuigen af te slepen. Een persoon raakte gewond bij het ongeval en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Jubileumfeest

gouda • Volksdansgroep At va'ani viert zaterdag 9 april haar 40-jarig jubileum. Op deze feestelijke dag (aanvang 14.00 uur) zijn er workshops, treedt koor Grand Dessert op, vindt er een maaltijd plaats en is er 's avonds een bal met live orkest. Houd je van (volks)dansen? Ga naar de Ridder van Catsweg 358.

q  www.at-vaani.nl