PV Gouda wil steun voor verduurzaming sport

gouda • Goudse sportclubs moeten van de gemeente Gouda steun krijgen om hun clubhuis en verlichting te verduurzamen. De huidige energieprijzen vormen een groot gevaar, zeggen ze bij de PV Gouda.

"Zonder verduurzaming zal onze jaarlijkse energienota enorm oplopen", meldt het bestuur van de pétanque club in Goverwelle. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid en dat verwachten wij ook van de Goudse politiek. Het motto is immers 'Samen op weg'. Een concreet voorbeeld: de verlichting van onze buitenterreinen. Die worden aangestraald vanuit vier palen met acht conventionele lampen. Vervanging naar een LED systeem is een hele investering. Om dit onder de aandacht te brengen, hebben wij een verduurzamingsplan geschreven."

Verduurzamingsplan

In het Verduurzamingsplan van de club, dat ook andere sportverenigingen op weg moet helpen in de samenwerking met de gemeente Gouda, is ook een 'Lange termijn financieringsplan'. "Dit maakt zichtbaar voor welke grote financiële uitdagingen de Goudse sportwereld staat op het gebied van verduurzaming. Die moeten worden betaald uit eigen bijdragen van de leden, acties en subsidies. Wij roepen de gemeente Gouda op, om met ons mee te denken over verduurzaming van alle sportclubs."