Debat over duurzaamheid

gouda • Iedereen is het erover eens: we moeten van praten naar doen. Zeker als het gaat om de energietransitie en de afhankelijkheid van Rusland voor gas. Dat maakt de oorlog in Oekraïne wel duidelijk.

Maandag 7 maart om 20.00 uur gaan twaalf Goudse partijen in Cultuurhuis Garenspinnerij met elkaar in debat aan de hand van concrete stellingen over drie thema’s: de energietransitie, maatschappelijk verantwoord ondernemen (circulariteit, fair trade) en de groene omgeving (klimaatadaptatie, biodiversiteit).

Geef Gouda duurzaam door

Het verkiezingsdebat wordt georganiseerd door Energiecoöperatie Gouda, Fairtrade Gouda, Werkgroep Duurzaamheid Gouda en Duurzaamheidsplatform Gouda (voor ondernemers). Gezamenlijk vragen ze welke toezeggingen de partijen doen aan inwoners én ondernemers.

Debat volgen?

Het debat kan door iedereen worden bijgewoond; ook de mening van het publiek wordt tijdens de gesprekken gepeild. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, zijn er extra plekken vrijgekomen op de tribune van de Theaterzaal. Aanmelden kan dus nog: https://dpgouda.nl/events/duurzaamheidsdebat-gemeenteraadsverkiezingen-2022/.

Stemwijzer

Wie nieuwsgierig is naar de verschillende standpunten, kan nu al de Goudse Energie Stemwijzer bekijken: www.energienetwerkgouda.nl/stemwijzer. Daarin hebben alle partijen op 16 punten stelling genomen over de energietransitie.