Iedereen schrikt van de energieprijzen

gouda • Je leest steeds vaker alarmerende berichten over de opwarming van de aarde en over stijgende prijzen van aardgas, stroom en benzine.

In Gouda zijn binnen diverse buurten (Kort Haarlem, Plaswijck, Sport- en Molenbuurt en Achterwillens) groepjes bewoners actief op dit vlak. Ze zijn bezig energie te besparen en/of op te wekken, kennis hierover te verzamelen en medebewoners te stimuleren mee te doen en daarbij te helpen. De Energiecoöperatie Gouda verenigt deze groepjes in een ‘energienetwerk’ en organiseert ook gemeente-brede acties.

Zonnepanelen

In samenwerking met de Woonwijzerwinkel loopt op dit moment een actie om bewoners te helpen bij de keuze om zonnepanelen aan te schaffen. Er zijn drie pakketten samengesteld met een goede prijs-/prestatieverhouding. De actie liep oorspronkelijk tot 1 maart, maar is onlangs verlengd tot 1 mei. Meer weten? Kijk dan op de website. Daar staat alle informatie keurig gerangschikt. Daarnaast zijn er posters beschikbaar om te laten zien dat je actief bezig bent met energie besparen en/of op wekken, zodat je anderen kan stimuleren dit goede voorbeeld te volgen.

En wil je meer weten, deelnemen aan een actie of in de eigen buurt een voortrekkersrol vervullen? Kijk dan op www.energienetwerkgouda.nl. Een e-mail sturen naar contact@energiecooperatiegouda.nl of bellen naar Léon van der Meij (06 42747606) kan ook.

q  www.woonwijzerwinkel.nl/gouda