Kinderen in Afrika kunnen rekenen op prachtige knuffelbeesten.
Kinderen in Afrika kunnen rekenen op prachtige knuffelbeesten. Foto: Jan van den Berg

Knuffels voor zieke kinderen in Afrika

gouda • Stichting Kinderarmoede en Kringloop Gouda hebben samen een grote partij knuffels geschonken aan Stichting Op Gelijke Voet.

Onlangs namen Marie-Françoise van der Does en Leendert Struijs namens SOGV in de vestiging aan de Zwolleweg de partij in ontvangst van Thea de Wit en Jan de Kok namens Kinderarmoede en Kringloop Gouda.

Knuffelbeest

SOGV (www.sogv.net) stuurt al vele jaren orthopedische equipes uit naar Rwanda en de Republiek Congo om kinderen met beperkingen aan de ledematen te opereren en te behandelen. Veelal zijn de beperkingen verergeringen als gevolg van ontbrekende zorg na de geboorte of tijdens de eerste levensjaren. In deze zorg proberen de equipes van SOGV alsnog zoveel mogelijk te voorzien. Tijdens hun verblijf in de kliniek of het ziekenhuis krijgen de kinderen van de vrijwilligers van SOGV een knuffelbeest ter geruststelling. Precies zoals in Nederlandse ziekenhuizen gebruikelijk is. SOGV begon door haar voorraad heen te raken en heeft in Kringloopwinkel Gouda een gulle gever gevonden die de voorraad knuffels weer flink heeft aangevuld. De orthopedische equipes die ook dit jaar weer naar Afrika afreizen zullen er de kinderen die ze behandelen weer een glimlach mee bezorgen.

Missie

In de winkels van Kringloop Gouda Al onze winkels vindt jong en oud goede producten tegen een lage prijs, zodat ook mensen met een krappe beurs uitgebreid kunnen winkelen. Dat ondersteunt de eigen waardigheid. Daarnaast doen mensen met een indicatie in een beschermde omgeving en op eigen tempo hun werkzaamheden ter vergroting van hun eigen kracht. Het werk van Kringloop Gouda draagt bij tot een beter milieu doordat herbruikbare spullen niet weggegooid worden, maar opgeknapt en verkocht.

Een ander deel van de missie is de opbrengst voor het kind dat weer lacht. De opbrengst schenkt Kringloop Gouda aan de Stichting kinderarmoede onder de noemer: ‘Haal samen met ons de armoede uit het kind, voor een zorgeloze kindertijd en toekomst'.