Piet en  Dorien vertrekken  naar  bestemming  onbekemd.
Piet en Dorien vertrekken naar bestemming onbekemd. Foto: Marianka Peters

Gouds gezin kiest voor Nomadenbestaan

gouda  • Een eenvoudig leven, gebaseerd op ultieme vrijheid, Daar droomden Piet en Dorien al jaren van. Deze droom komt nu uit als ze deze week met hun kinderen Eli en Beate vertrekken. Waarnaar toe? Ze hebben nog geen idee.

Afgelopen zaterdag en zondag stond vooral in het teken van afscheid nemen. Op Klein Amerika was het een komen en gaan van familiie, vrienden en kennissen, Vooral waren de ogen gericht  op het Tinyhouse op wielen, waarin timmerman Piet (46) de laatste maanden zijn ziel en zaligheid legde. "Ik heb dexe brandweerauto op de kop getikt," vertelt hij enthousiast. "Hij reed rond op het terrein van een laminaatfabriek in Duitsland  en heeft niet veel geleden. Het is een Mercedes uit 1983, puntje gaaf met slechts 35.000 km op de teller."Vijf maanden heeft Piet onafgebroken aan zijn droomhuis op wielen gewerkt. "Ik heb het helemaal uit mijn hoofd gemaakt," zegt hij trots tijdens een rondleiding. "ik heb vooral goed geluisterd naar iedereen die me tips gaf, zoals isolatie, opbergruimte en handige indeling, en die erin verwerkt."
De kids van 10 en 12 jaar zijn nog leerplichtig maar gaan naar een online school. Waar leven ze van, zou je je kunnen afvragen. "Ik heb een internetbedrijf waar ik mensen adviseer op het gebied van crypto,' ántwoordt Dorien (42). 'we vertrekken deze week en gaan eerst naar Marseille op familiebezoek, dan gaan we naar Ibiza even uitrusten en dan gaan we links of rechts af. We zien het wel, Misschien zijn we over 5 of 6 jaar terug, maar het kan ook binnen drie maanden zijn. Het blijft ongewis en dat maakt dit avontuur ook zo leuk." Met z;n vieren leven in een ruimte van 2.5 bij 4 meter is geen sinecure. "Zolang iedereen het naar zijn zin heeft, houden we dat wel vol." Benieuwd hoe het de familie vergaat, volg hen.

q .allrightletsgo.nl

Marianka Peters