Meer dan alleen een PaasOntbijt op de Markt

gouda • Tweede Paasdag, maandag 18 april, is iedereen weer welkom bij het grote PaasOntbijt op de Markt. De inmiddels zevende editie van het PaasOntbijt komt na twee jaar weer terug op de Goudse markt.

Dit jaar wordt het wel heel speciaal. Vanaf april viert Gouda 750 jaar stadsrechten. Bijbelshop Samma viert het 50-jarig bestaan. Alle reden om dit jaar het PaasOntbijt geheel in Seventies/Hippie stijl te vieren. Het feest gaat op de markt na het ontbijt door tot in de avonduren, met allerlei bijzondere gebeurtenissen waaronder een ‘Geef Gouda Door’ markt en een MarktAktie, het muziekfestival dat Samma van 1994 tot en met 2005 met landelijk en internationaal succes op de markt organiseerde. Volgens Irene Klein Haneveld, de motor achter deze dag, gaat het Tweede Paasdag om ontmoeten, verbinden en doorgeven. "We vieren 750 jaar Gouda, maar ook het 50-jarig bestaan van Stichting Samma. Die twee verbinden we met elkaar tijdens alle activiteiten die dag door ontmoeting en door Gouda door te geven aan de wereld."

Ontmoeten bij het PaasOntbijt

Elk jaar ziet het er prachtig uit bij het paasontbijt met rijk gevulde tafels en vrolijke, vriendelijke bediening en heel veel mensen. Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is volgens de organisatoren dat Gouwenaren elkaar ontmoeten en elkaar letterlijk zien zitten. Wie je ook bent, wat je ook doet, rijk, arm, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden zijn heel welkom. Na het ontbijt hoef je nog niet weg, maar mag iedereen zijn of haar muziekinstrument meenemen om op hippiemanier gezellig met elkaar te zingen. Van oude popliedjes, John Denver, Elvis, Beatles tot Jesus Movement koortjes. Het kan en mag allemaal.