Vrouwendag vieren in het stadhuis

gouda • Het is binnenkort weer Internationale Vrouwendag. Gouda viert deze dag op 8 maart in de voormalige raadszaal van het stadhuis op de Markt. 

Stichting Gouds Vrouwennetwerk is trots dat Adriana van Dooijeweert, voormalig voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens, die avond vertelt over recht en onrecht en over gelijkheid. Op inspirerende wijze licht zij bijzondere zaken toe waarmee ze te maken kreeg bij het College toelichten. Ze wijst ermee op de urgentie van gelijke kansen voor iedereen. De inloop met koffie of thee is om 19.15 uur. Daarna opent wethouder Corine Dijkstra de avond met een aankondiging van Adriana van Dooijeweert. Vanaf 21.00 uur is er een muzikale afsluiting. Na afloop is er ruimte voor vragen en gesprek.

Lesbrief voor scholen

Gelijkwaardigheid is niet alleen belangrijk voor volwassenen. Het is van groot belang dat we ook onze kinderen en kleinkinderen hierover vertellen. Stichting Gouds Vrouwennetwerk heeft daarom samen met de Brede School, Cultuurhuis Garenspinnerij en StudioJuut de digitale lesbrief 'Internationale Vrouwendag' gemaakt. Alle Goudse basisscholen hebben die ontvangen. Iedereen kan Internationale Vrouwendag 2022 mee vieren. Aanmelden kan door een mail naar gouds.vrouwennetwerk@gmail.com.