Flitsbezorgers niet zomaar welkom

gouda • De gemeenteraad heeft besloten dat er nadere maatregelen worden getroffen om de komst van flitsbezorgers aan banden te leggen.

De gemeente wil hiermee extra voorzorgsmaatregelen treffen zodat flitsbezorgers zich niet zomaar kunnen vestigen met alle gevolgen van dien, waaronder overlast. Aanleiding is de wens van een flitsbezorger om zich te vestigen aan de Nieuwehaven in Gouda. Door het raadsbesluit zijn deze 'darkstores' niet zomaar toegestaan in Gouda. Er is veel te doen over de komst van flitsbezorgers. Door de gemeenteraad is recent een motie aangenomen om de komst van zogenaamde ‘darkstores’ te ontmoedigen en indien mogelijk te blokkeren. Bovendien zijn vanuit de omgeving al meerdere brieven ontvangen met het verzoek om op te treden tegen de komst van darkstores. Ook zijn verschillende petities gestart om de vestiging in het centrum tegen te houden.

Veel klachten

Wethouder Van Vugt (binnenstad) is tevreden: "Het is een goede zaak dat de gemeenteraad achter dit besluit staat om deze vorm van bedrijvigheid, waarbij de winkel niet toegankelijk is voor het publiek, te weren uit de binnenstad. Vanuit omwonenden in steden waar deze darkstores al gevestigd zijn, worden op meerdere plekken en veelvuldig klachten ontvangen over geluidsoverlast van bezorgers. Ook zittende ondernemers zijn bezorgd over dit soort nieuwe functies in hun winkelstraat. Het is goed om naar deze geluiden te luisteren en actie te ondernemen voor onze Goudse binnenstad."