Ouderen centraal in politiek café op 2 maart

gouda • De Stichting Seniorenplatform Gouda (SSG) organiseert een politiek café op woensdag 2 maart. De bedoeling is dat senioren en gemeenteraadsleden elkaar uithoren over de zorg voor ouderen.

Zoals bekend staan op 16 maart de gemeenteraadsverkiezingen gepland. Het is dus tijd voor stevige debatten over alle denkbare onderwerpen die in Gouda leven. De situatie van en de zorg voor ouderen is er zeker en van. Daarom roept de SSG ouderen en andere belangstellenden op om deel te nemen aan het politiek café in De Veste. Het debat tussen burgers en gemeenteraadsleden begint om 18.00 uur (inloop 17.30 uur) en eindigt rond 21.00 uur.

Ouderendiscriminatie

De organisatie heeft van elke Goudse partij een vertegenwoordiger uitgenodigd. Zij krijgen ongetwijfeld kritische vragen vanuit de zaal over onderwerpen als welzijn en zorg (waaronder voorkomen van armoede en eenzaamheid), inclusieve samenleving, ouderendiscriminatie en passend en betaalbaar wonen. Stuk voor stuk zaken die voor ouderen van groot belang zijn.

De aanwezige vertegenwoordigers van de politieke partijen wordt gevraagd om zich kort voor te stellen, hun standpunt over de thema's te vertellen en hoe hun partij hiermee concreet wil omgaan. Bezoekers krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan de kandidaat gemeenteraadsleden. Aanmelden is noodzaak. Dat kan telefonisch (0182 602660) of via de mail: ssgbestuur@gmail.com.