Burgemeester Verhoeve is blij met bijzondere wijn.
Burgemeester Verhoeve is blij met bijzondere wijn. Foto: Hermen Buurman

Wijntje voor burgemeester Verhoeve

gouda • Burgemeester Pieter Verhoeve heeft een exemplaar van het Wijnkistje Gouda750 in ontvangst genomen.

Het kistje bevat twee wijnen uit een selectie van zes speciaal voor de viering van Gouda750 geëtiketteerd met afbeeldingen verwijzend naar het feestjaar. Zo zijn er twee wijnen met het Gouds Kaasmeisje verwijzend naar het feestthema van de Garenspinnerij en waarvan er straks 50 beelden in Gouda zullen zijn.

Twee wijnen hebben een afbeelding van de Goudse stadsrechten. Samengebracht met het poppenspel aan de zijkant van het stadhuis waar Karel V de stadsrechten overhandigt, danwel met een afbeelding van één van de eerste kaarten van Gouda.

Bijzonder kistje

Ook zijn er twee wijnen met iconische figuren uit de rijke geschiedenis van de stad Gouda: Jacoba van Beieren en Erasmus. Om de wijnen extra feestelijk te verpakken zijn er gegraveerde houten wijnkistjes voor 1 tot 6 wijnflessen met daarop het logo van Goud750. En een limited edition luxe wijnbox waarin alle wijnen naast elkaar gepresenteerd worden in een oplage van 12. De wijnen worden voorzien van een luxe flyer met totale collectie en nadere informatie over de wijn. Wie meer wil weten over de inhoud van dit bijzondere wijnkistje of het zelf wil bestellen, kan terecht op de website.

q  www.tirebouchon.nl